'Overmars sprak met Newcastle, maar is niet de eerste keuze'

'Overmars sprak met Newcastle, maar is niet de eerste keuze'

26 oktober 2021 – Ajax's directeur voetbalzaken Marc Overmars is een van de genoemde namen bij Newcastle United om de nieuwe sportief directeur te worden. Toch is de voormalig buitenspeler niet de absolute topkandidaat voor die positie bij de recent overgenomen Engelse club. Jason Wilcox zou de nummer één optie zijn voor The Magpies.

Dat is de naam die komt uit de koker van het Engelse tabloid The Daily Star, dat de huidige hoofd jeugdopleidingen van Manchester City tot de absolute toptkandidaat benoemt. De voormalig voetballer van onder meer Blackburn Rovers, Leeds United en Leicester City zou de beste papieren hebben voor de vacante positie op St. James' Park, boven de directeur van de Amsterdammers.

Het Engelse medium schrijft eveneens dat Newcastle United inderdaad gesproken heeft met Overmars en ook Luis Campos op het lijstje staat van de nummer negentien van de Premier League. Omdat Newcastle United eerst een directeur voetbalzaken wil aanstellen en dan pas definitief kiest wie de opvolger moet worden van de ontslagen coach Steve Bruce, is er enige haast geboden in het proces.

Lees ook: 'Overmars binnenkort om tafel met Newcastle United'

Dat is de reden dat niet Overmars, maar Wilcox op dit moment de beste papieren lijkt te hebben bij Newcastle United. Hij had in het verleden het O18-team onder zijn hoede bij The Citizens en is een van de ontdekkers van megatalent Phil Foden. Campos, die meebouwde aan het kampioenselftal van OSC Lille, is momenteel clubloos en daarom ook snel beschikbaar.

gerelateerd