Wereldassist gevende Ünüvar blijft hopen op doorbraak bij Ajax

Wereldassist gevende Ünüvar blijft hopen op doorbraak bij Ajax

26 oktober 2021 – Nog niet zo lang geleden werd Naci Ünüvar (18) gezien als een van de grootste nieuwe parels uit de jeugdopleiding van Ajax, maar vooralsnog is de middenvelder er niet in geslaagd om door te breken in Amsterdam. Desondanks is het talent nog altijd vol vertrouwen dat hij gaat slagen in de Johan Cruijff Arena en rekent hij op een doorbaak.

"Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk. Het is aan mij de taak om met mijn prestaties bij Jong Ajax op de deur te blijven kloppen. Dat gaat goed nu en is het enige dat ik zelf in de hand heb. Daar doe ik, zowel binnen als buiten het veld, dag in, dag uit alles voor", vertelt Ünüvar tegenover De Telegraaf over zijn kansen op een doorbaak in de A-selectie van trainer Erik ten Hag. 

Begin dit seizoen kampte hij met ziekte, waardoor hij het trainingskamp in De Lutte al snel moest verlaten. "Dan begin je al met een achterstand aan het seizoen. Daarna kwam mijn opa te overlijden, waardoor ik een wedstrijd aan mij voorbij heb moeten laten gaan", stelt het talent, die sindsdien de draad weer opgepikt heeft in het beloftenteam van John Heintinga.

Bekijk ookMagie bij Jong Ajax: Ünüvar geeft fabelachtige assist

Met een heerlijke assist tegen FC Eindhoven (zie onder) staat Ünüvar in elk geval weer op de (inter)nationale radar. "Er is natuurlijk veel gezegd en geschreven vorig seizoen. Dat heeft me mentaal sterker gemaakt. Ik vind dat ik sinds januari al een stijgende lijn te pakken heb", aldus het talent. "Ik voel me fit, speel veel wedstrijden en mijn rendement gaat omhoog. Met vijf goals en vijf assists dit seizoen ben ik op de goede weg."

gerelateerd