'Koeman heeft genoeg gezien en schrijft huurling voorlopig af'

'Koeman heeft genoeg gezien en schrijft huurling voorlopig af'

26 oktober 2021 – Ronald Koeman is voorlopig wel uitgekeken op de talentvolle buitenspeler Yusuf Demir (18). De rechtsbuiten kreeg vanwege het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann na een goede voorbereiding een kans van de Nederlandse coach, maar maakte geen grootse indruk en hoeft voorlopig geen kansen meer te krijgen.

Volgens het Spaanse dagblad SPORT zijn de kansen voorlopig wel verkeken voor Demir, die in de voorbereiding bij FC Barcelona wel veel indruk maakte, maar de huurling speelde in de laatste drie wedstrijden geen minuut meer mee. Koeman vond dat hij voor het niveau bij het eerste nog wat tekort kwam en te vaak voor de veilige keuze ging in de wedstrijden die hij wel meedeed.

Mede door de terugkeer van Ansu Fati en Sergio Agüero is er minder perspectief voor Demir, die op dit moment wel eigenlijk de enige échte rechtsbuiten is in de selectie van de Catalaanse grootmacht en toch niet meer meedoet. Als Ousmane Dembélé – die aan het einde van zijn revalidatie is – weer helemaal fit is, is het zelfs mogelijk dat Demir terugkeert bij het B-elftal, waarvoor hij eigenlijk gehaald was.

Lees ookDeze talenten kan Koeman dit seizoen laten doorbreken bij Barça
 
De buitenspeler werd door alle vertrekkers doorgeschoven naar de selectie van Koeman. De achttienjarige Demir – in het verleden in Oostenrijk weleens vergeleken met Messi – wordt gehuurd van Rapid Wien. Er is een koopoptie voor tien miljoen euro, maar die wordt vermoedelijk niet gelicht. Als hij twintig wedstijden minimaal een helft meedoet, is de koopoptie verplicht voor de Catalanen. De huursom bedraagt overigens slechts 500.000 euro.

gerelateerd