SC Cambuur zonder fans naar een ook met 9-0 (!) verliezend Ajax

SC Cambuur zonder fans naar een ook met 9-0 (!) verliezend Ajax

26 oktober 2021 – SC Cambuur verloor dit seizoen met liefst 9-0 van Ajax in de Johan Cruijff Arena en neemt het donderdag in de KNVB Beker op tegen de amateurploeg van de Amsterdammers. Dat elftal ging afgelopen weekend eveneens met 9-0 onderuit en dat betekende voor trainer Detlef Le Grand zijn ontslag voorafgaand aan de bekerwedstrijd. 

Hoewel de 53-jarige Le Grand al sinds 2014/15 actief is bij de amateurs van Ajax, pas sinds vorig jaar als hoofdcoach overigens, was zijn vonnis wel getekend na de 9-0 nederlaag bij Sportlust '46 uit Woerden in de Derde Divisie zaterdag. Daarin staan de Amsterdammers op en teleurstellende dertiende plaats. 'Reden voor het ontslag zijn de tegenvallende resultaten van het hoogste amateurteam van Ajax', aldus de Amsterdammers in het statement.  

Tegen SC Cambuur – dat na de 9-0 nederlaag in Amsterdam uiteraard wel gewoon het vertrouwen hield in hun trainer Henk de Jong – zal Sander Middelbeek de honneurs waarnemen op de bank van de Amsterdammers. Eerder zat voormalig SC Cambuur-middenvelder Yuri Rose nog als hoofdcoach op de bank, maar vertrok afgelopen zomer naar Ajax onder 17.

Geen fans welkom
Overigens zal de wedstrijd op De Toekomst donderdag afgewerkt moeten worden zonder supporters. De lokale driehoek heeft namelijk besloten dat er geen fans welkom zijn bij het bekerduel. 'De onderbouwing die hiervoor werd gegeven is dat de infrastructuur van De Toekomst zich niet leent voor risicowedstrijden, opgeteld bij negatieve ervaringen uit het recente verleden', schrijft SC Cambuur, dat naar eigen zeggen alles heeft geprobeerd, maar telkens nul op rekest kreeg. 

De club vindt het extra zuur, omdat het in het recente verleden tegen Jong Ajax wel altijd 'gewoon' goed ging op De Toekomst. 'In onze optiek een zeer teleurstellende manier van handelen en communiceren, die bovendien volledig in strijd is met de ingezette koers van normalisatie als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden. Om solidair te zijn met onze supporters zullen we donderdagavond dan ook met een minimale delegatie vanuit de club afreizen naar Amsterdam', aldus SC Cambuur.

gerelateerd