Crisis bij PSV: "Zet gesprekken met Schmidt on hold"

26 oktober 2021, 08:08

PSV moet de onderhandelingen met trainer Roger Schmidt over een nieuw contract per direct stopzetten. De recent matige prestaties van de Eindhovenaren moeten reden zijn voor de clubleiding om af te wachten met het voorschotelen van een nieuwe verbintenis.

Dat stelt analist Aad de Mos althans tegenover De Telegraaf. Volgens hem moet PSV de gesprekken on hold zetten. "En in de winterstop harde noten kraken als verbetering uitblijft", vindt hij. "Ajax bijbenen kun je vergeten. Het is allemaal veel te weinig. De verkeerde pionnen zijn gehaald." Volgens hem is PSV er deze zomer veel zwakker op geworden na het vertrek van bijvoorbeeld Denzel Dumfries en dat mag ook Schmidt worden verweten.

Ook valt het De Mos op dat sterspeler Mario Götze niet thuisgeeft in de grote wedstrijden. Dat hij soms trainingen mag overslaan is 'te vrijblijvend' en ook achter Daley Blind aanlopen ging zondagmiddag mis. "Daar had Götze helemaal geen zin in. Om backs af te stoppen moet je agressief zijn. Maar Schmidt was aan het goochelen en PSV was weer terug bij af. We hebben ons door de goede start zand in de ogen laten strooien. PSV heeft vier duels gespeeld waarin het erom ging. Tegen Benfica, Monaco, Feyenoord en Ajax was het onthutsend zwak."

Lees ook: Perez keihard over Schmidt: "Wat heeft hij PSV gebracht?"

Eerder al waren clubiconen René en Willy van de Kerkhof, Kenneth Perez, Valentijn Driessen en Willem van Hanegem extreem kritisch over de trainer van PSV. Het Eindhovens Dagblad schrijft dan ook dat in de komende duels de crisissfeer van de Eindhovenaren afgespeeld moet worden. 'Het volgas-voetbal van trainer Roger Schmidt had een antwoord moeten zijn op de aanval die Ajax drie jaar geleden heeft ingezet, maar blijkt geen toverformule. PSV denkt op lange termijn goed te zitten met de Duitse coach en heeft daarom de gesprekken over een nieuw contract geopend. Club en trainer zitten nogal aan elkaar vastgeklonken, met de aanwezigheid van een aantal spelers die mede op instigatie van de trainer zijn gekomen.'

Maar na een heel goede competitiestart en winst van de Johan Cruijff Schaal heeft PSV 'geen progressie' meer geboekt, ziet de ochtendkrant. 'De grote nederlagen tegen Ajax en Feyenoord zijn hard aangekomen, waarbij vooral opvalt dat PSV in de slotfase soms zo kwetsbaar is. Schmidt is niet bang om zijn ploeg bij een achterstand nog veel risico's te laten nemen, met het gevaar van een afstraffing. (…) De komende weken wil PSV door zelf te winnen de lucht van een naderende crisis zien te verdrijven, maar de klap die Ajax heeft uitgedeeld dreunt nog weken na. Het was op alle fronten machtsvertoon in de Johan Cruijff.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen