'Engelse shock: United legt eerste contact met Conte'

25 oktober 2021, 22:32

Manchester United heeft voor de eerste keer officieel contact opgenomen met Antonio Conte. De momenteel werkloze topcoach is bij de Engelse grootmacht een van de voornaamste kandidaten om het trainersstokje van de onder vuur liggende Ole Gunnar Solskjaer over te nemen. Over de toekomst van de Noor moet echter eerst een besluit worden genomen.

Solskjaer ligt vanwege teleurstellende resultaten met het sterke Manchester United al langer onder vuur, De bewindslieden van de grootmacht beraden zich nu op zijn toekomst. Volgens Sky Italia heeft United nu in ieder geval voor de eerste keer contact opgenomen met de Italiaanse topcoach. Het is niet duidelijk of Conte de trainersklus ziet zitten.

De 52-jarige coach diende na afgelopen seizoen zijn ontslag bij Inter in na onenigheid met het bestuur. De coach maakte zijn club kampioen, maar zag sterspeler Romelu Lukaku vertrekken. Inter bleek niet bereid om de portemonnee te trekken voor een miljoenenaanwinst, waardoor Conte besloot te vertrekken. Conte werkte eerder bij onder meer Juventus, de Italiaanse nationale ploeg en Chelsea. Bij laatstgenoemde club werd hij landskampioen in 2017.

Datzelfde kunstje wordt van hem verwacht als hij aan de slag gaat bij het momenteel dolende Manchester United. Na de sensationele terugkeer van Cristiano Ronaldo werden de Red Devils gebombardeerd tot titelfavoriet, maar United slikte dit weekend een zure 0-5 nederlaag tegen Liverpool. Na vier duels op rij zonder zege is United naar de zevende plek in de Premier League gezakt. Het is aan Conte om de Engelse gigant uit dat dal te laten herrijzen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen