Ajax-opponent Besiktas wint Nederlands getinte derby

25 oktober 2021, 20:59

Ajax-tegenstander Besiktas heeft drie zwaarbevochten punten veroverd in de Turkse Süper Lig. In de derby tegen Galatasaray trok Besiktas aan het langste eind: 2-1. De Turkse formatie steeg daarmee naar de derde plek in de Turkse competitie. De achterstand op koploper Trabzonspor bedraagt vier punten.

Grote man aan de kant van Besiktas werd Cyle Larin, die tweemaal toesloeg en zijn ploeg daarmee de 2-1 overwinning bezorgde. Larin trok de stand na 39 minuten gelijk met een krachtige kopbal en meldde zich twintig minuten na rust opnieuw op het scoreformulier. Na een hoekschop tikte de Canadese aanvaller van dichtbij in een leeg doel. Kort voor zijn eerste goal opende Alexandru Cicâldau de score namens Galatasaray.

Galatasaray opende in de slotfase de jacht op de gelijkmaker, maar Ersin Destanoglu hield zijn doel schoon. Vlak voor tijd keerde de Turkse sluitpost nog een strafschop. Besiktas, dat hekkensluiter is in de Champions League-poule met Ajax, trok de drie punten zwaarbevochten over de streep.

Bij Galatasaray had Patrick van Aanholt een basisplaats. Na rust kwam de Nederlandse Turk Halil Dervisoglu als invaller binnen de lijnen. De dertigjarige Bredanaar Ömer Bayram viel eveneens in, net als Ryan Babel. Het trio kon een nederlaag van Galatasaray niet voorkomen. Oguzhan Özyakup bleef op de bank bij Besiktas. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen