PSV-fans woest na spandoek Ajax-achterban: "Over de grens"

25 oktober 2021, 18:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supportersclub van PSV is boos op het door Ajax-supporters getoonde spandoek tijdens de ontmoeting tussen beide topclubs van afgelopen weekend. De achterban van de thuisploeg zette supporters van PSV op het spandoek met de begeleidende tekst 'Brainfart Aidshoven'. Volgens de fans van PSV is daarmee een grens overschreden.

Voorzitter van de supportersvereniging Harrie Timmermans vindt dat te ver gaan. "Rivaliteit hoort bij voetbal en ook supporters die elkaar uitdagen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "De grens tussen humoristisch bedoeld en kwetsend ervaren is soms erg dun. En helaas wordt ook regelmatig de grens doelbewust overschreden. Om de verwijzingen naar de financiële strijd tussen Ajax en PSV kan ik lachen. Aidshoven zit wat mij betreft aan de verkeerde kant van de grens."

Timmermans begrijpt niet hoe het kan dat het spandoek afgelopen weekend te zien was in de Johan Cruijff Arena. "Want het is niet bepaald een doekje dat je ongezien het stadion in kunt smokkelen." De Eindhovenaren leden ook nog eens een gevoelige nederlaag. De titelconcurrent won met 5-0 en vergrootte daarmee het gat op PSV naar liefst vier punten.

Op het spandoek stonden supporters van PSV afgebeeld als Calimero met tranen in de ogen, terwijl Ajax juist als een rijke en machtige figuur werd afgebeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen