Afellay hard voor Van Bommel: "Kon het niet goed overbrengen"

Afellay hard voor Van Bommel: "Kon het niet goed overbrengen"

24 oktober 2021 – Ibrahim Afellay kijkt er niet van op dat Mark van Bommel in een vroeg stadium al is ontslagen bij VfL Wolfsburg. De Nederlandse trainer werd zondag op straat gezet bij de Duitsers en dat werd zondagavond uitgebreid besproken aan tafel bij Studio Voetbal.

"Hij had problemen in de omgang met verschillende mensen", vertelde Afellay, die bij PSV met Van Bommel werkte. "Ik denk dat dit ontslag niet alleen gebaseerd is op de resultaten. Ik vond bij PSV dat hij moeite had met het overbrengen van zijn filosofie. Het is belangrijk om goed met mensen om te gaan. Hij ging op een gegeven moment aan de arts vertellen hoe hij moest opereren. Dan denk ik schoenmaker blijf bij je leest."

"Als je voor 1 november er al uit vliegt, dan is dat een verrassing", opperde analist Arno Vermeulen. "Hij stond na vier wedstrijden bovenaan en daarna is het mis gegaan. Wolfsburg heeft acht wedstrijden op rij niet gewonnen. Dan wordt ie er dit weekend uitgeknald en dat zal voor hem een verrassing zijn. Er moet wel meer spelen. Als ze tevreden zouden zijn over zijn functioneren, hadden ze dit gedaan."

Ook Rafael van der Vaart liet zijn licht schijnen op het ontslag van zijn oud-ploeggenoot. "Wolfsburg is een club met heel veel geld. Het maakt ze geen reet uit om een trainer eruit te gooien, je moet gewoon presteren. Hij stapte in bij een club die het heel goed had gedaan het seizoen ervoor. Dan maakt het ze niet uit om hem eruit te gooien. Het is heel snel en weer een deuk in zijn carrière. We kennen Mark als een geweldige gozer, maar uiteindelijk moet je winnen."

gerelateerd