FC Barcelona komt met statement na incident rond Koeman

FC Barcelona komt met statement na incident rond Koeman

24 oktober 2021 – FC Barcelona is zondagavond met een statement gekomen naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom Ronald Koeman. De Nederlandse oefenmeester werd bij het wegrijden uit Camp Nou belaagd door aanhangers van de club. De Catalanen zijn daar zeker niet van gediend en kondigen maatregelen aan.

"FC Barcelona veroordeelt publiekelijk de gewelddadige en minachtende handelingen die onze manager heeft meegemaakt bij het verlaten van Camp Nou. De Club zal beveiligings- en disciplinaire maatregelen nemen, zodat dergelijke ongelukkige gebeurtenissen zich niet opnieuw voordoen", is in een statement via Twitter te lezen.

Op videobeelden is te zien hoe de auto van Koeman belaagd wordt door tientallen supporters van de Catalanen, die na de 1-2 nederlaag tegen Real Madrid besloten de trainer op te wachten. Nadat de mensen aan de kant zijn gegaan, slaagt Koeman er alsnog in om zijn weg naar huis te vervolgen.

Barcelona verloor zondagmiddag in eigen stadion met 1-2 van Real Madrid en dat doet zeer in Camp Nou. De situatie van Koeman wordt er niet bepaald beter op. De grootmacht staat op de achtste plek en zal de komende wedstrijden tegen Rayo Vallecano (competitie), Deportivo Alavés (competitie) en Dynamo Kiev (Champions League) moeten winnen.

gerelateerd