Inter en Juve schieten weinig op met punt, PSG morst

24 oktober 2021, 23:02

De topwedstrijden in de Serie A en Ligue 1 hebben zondagavond geen winnaars opgeleverd. Internazionale en Juventus hielden elkaar in evenwicht in Milaan, terwijl Paris Saint-Germain niet mocht klagen dat het met een puntje kon vertrekken bij Olympique Marseille.

Internazionale - Juventus 1-1

In Milaan bleef de Nederlandse inbreng aan de aftrap beperkt tot Stefan de Vrij. Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt moesten genoegen nemen met een plekje op de bank. Vanaf de zijkant zagen die laatste twee hoe Inter na zeventien minuten spelen op voorsprong kwam. Hakan Calhanoglu vuurde de bal van afstand snoeihard op de lat, maar had geluk dat ploeggenoot Edin Dzeko precies op de goede plek stond. De spits bedacht zich niet en prikte de 1-0 tegen de touwen.

Dat leek lange tijd de winnende treffer te worden voor de gastheer, maar in de slotfase stak invaller Paulo Dybala daar een stokje voor. Hij mocht na een overtreding van invaller Dumfries aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Inter-coach Simone Inzaghi werd nog met een rode kaart weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Op de ranglijst schieten Inter (achttien punten) en Juve (vijftien punten) weinig op met het gelijkspel. Koploper SSC Napoli presteert met 25 punten een stuk beter.

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0-0

Le Classique werd in de eerste helft ontsierd door wangedrag van de fans van Marseille, die van alles en nog wat op het veld gooiden. In de eerste helft dacht PSG, waar Georginio Wijnaldum op de bank zat, op voorsprong te komen via een eigen doelpunt van Luan Peres. Die treffer ging echter niet door vanwege buitenspel. Lionel Messi en Neymar kregen kansen om alsnog voor de 0-1 te zorgden, maar scoorden niet. Aan de overkant werd ook een treffer van Arkadiusz Milik afgevlagd.

Na de thee kwamen de bezoekers in de problemen. Achraf Hakimi trok aan de noodrem na een snelle counter van Marseille en moest met een directe rode kaart vertrekken. Daarna kwam er een supporter het veld op om Messi van dichtbij te bekijken. Marseille ging met een mannetje meer nog op jacht naar een verrassende driepunter, maar moest genoegen nemen met een puntje. PSG blijft echter de koploper van de Ligue 1, terwijl Marseille op de vierde plek staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen