Berghuis geniet op 'nieuwe' positie: "Kwaliteiten komen tot uiting"

Berghuis geniet op 'nieuwe' positie: "Kwaliteiten komen tot uiting"

24 oktober 2021 – Steven Berghuis ontpopt zich op het middenveld van Ajax steeds meer tot onmisbare schakel. De linkspoot speelde tegen PSV (5-0 overwinning) een uitstekende wedstrijd en voelt veel vertrouwen in de Johan Cruijff ArenA. Wat hem betreft blijft hij dan ook op het middenveld spelen.

"Ik voel me gewoon erg lekker en heb het gevoel dat mijn kwaliteiten op deze positie goed tot uiting komen", vertelde een opgetogen Berghuis na de wedstrijd in gesprek met ESPN. "Ik speel veel vanuit de as met echte buitenspelers voor me. Daarom kom ik veel in scoringspositie. Dat voelt goed en daar ben ik erg blij mee."

Berghuis weet dat gemakzucht er niet snel in zal sluipen bij de Amsterdammers. "Zo gaan we dan niet nadenken, al hebben we dinsdag natuurlijk een hoog niveau aangetikt. Vandaag hadden we het in de eerste helft ook behoorlijk moeilijk. Na de 1-0 loopt het beter bij ons en na de 2-0 van Haller heb je PSV liggen en kunnen wij naar 5-0 uitlopen."

De laatste treffer kwam op naam van Dusan Tadic, die zijn 100e doelpunt in de Eredivisie maakte. "Het is niet mijn doel om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het is mijn doel om ieder seizoen met Ajax de schaal te pakken. Dat moeten we dit jaar ook weer gaan doen. Maar PSV en Feyenoord zijn ook goed, dus wij zullen scherp moeten zijn. Het past bij Ajax om nooit tevreden te zijn."

gerelateerd