Groningen mede dankzij wereldgoal Ngonge voorbij AZ

24 oktober 2021, 22:09   Bijgewerkt: 24 oktober 2021, 22:16

FC Groningen heeft AZ zondagavond op de vijfde Eredivisienederlaag van het seizoen getrakteerd. Een heus werelddoelpunt bleek uiteindelijk het kantelpunt in het voordeel van de ploeg van coach Danny Buijs.

Het initiatief was direct voor AZ, dat enkele goede mogelijkheden onbenut liet. Eerst raakte aanvaller Vangelis Pavlidis de paal, nadat hij een voorzet doorkopte. Daarna was de Griekse aanvaller opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een hard schot van Jesper Karlsson werd gekeerd door FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh, waarna de rebound van Pavlidis van de lijn werd gehaald.

Nadat de AZ-storm was gaan liggen, brak een rustige fase aan, waarin beide ploegen weinig gevaar wisten te stichten. Na rust hadden de Alkmaarders veelvuldig de bal, zonder daarmee écht dreigend te worden. FC Groningen zat AZ fel op de huid en gaf creatieve spelers als Jesper Karlsson en Albert Gudmundsson weinig ademruimte.

Daarna probeerde AZ het nog wel en zette het onder andere met een schot van Karlsson in de korte hoek Peter Leeuwenburgh aan het werk. Ook Fredrik Midtsjø leek AZ nog aan een treffer te helpen, maar zag Leeuwenburgh de bal ternauwernood keren. De doelman verkeek zich bijna op een indraaiende corner van de Noorse middenvelder. Maar een aansluitingstreffer van de bezoekers zou uitblijven.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 7; Bart van Hintum 6, Wessel Dammers 7, Neraysho Kasanwirjo 6,5; Damil Dankerlui 6,5, Laros Duarte 6,5, Tomáš Suslov 6,5, Mohamed El Hankouri 6, Cyril Ngonge 7, Michael de Leeuw 6, Paulos Abraham 6.

AZ: Peter Vindahl Jenen 4; Yukinari Sugawara 5,5, Pantelis Hatzidiakos 5,5, Bruno Martins Indi 5,5, Owen Wijndal 6; Fredrik Midtsjø 6,5, Jordy Clasie 5,5; Albert Gudmundsson 7, Dani de Wit 6, Jesper Karlsson 5,5; Vangelis Pavlidis 5.

Man of the Match: Ngonge

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen