Van den Brom in de problemen na kansloze nederlaag tegen Gent

Van den Brom in de problemen na kansloze nederlaag tegen Gent

24 oktober 2021 – De problemen voor John van den Brom en KRC Genk stapelen zich op. Zondagavond ging de Nederlandse oefenmeester namelijk in eigen stadion met liefst 0-3 onderuit tegen KAA Gent. Door die nederlaag is Genk na twaalf wedstrijden te vinden in het rechterrijtje van de Jupiler Pro League.

Van den Brom begon in de eigen Cegeka Arena met ex-Willem II'er Mike Trésor Ndayishimiye op het middenveld, terwijl Carel Eiting negentig minuten op de bank bleef. Aan de zijde van Gent was er een basisplaats voor Amsterdammer Tarik Tissoudali, die in de tweede helft een belangrijk aandeel had in de overwinning van de bezoekers.

De eerste helft was bijna afgelopen toen Gent voor de eerste keer toe wist te slaan. Matisse Samoise was twee minuten voor de rust namelijk goed voor de 0-1. Na een uur spelen werd die voorsprong door Roman Bezus verdubbeld vanaf de strafschopstip en het slotakkoord was tien minuten voor tijd voor Tissadouli, die de 0-3 voor zijn rekening nam.

Na twaalf wedstrijden is Van den Brom met zijn ploeg terug te vinden op de tiende plaats. Het verschil met koploper Union Sint-Gillis is al acht punten. Gent klimt door de zege over Genk heen en is de nummer negen van de ranglijst. Ook in de Europa League gaat het niet goed met Genk. Na drie groepswedstrijden is het team van Van den Brom hekkensluiter van groep H.

gerelateerd