Schmidt over titelstrijd: "Het is nu zeker geen fifty-fifty meer"

Schmidt over titelstrijd: "Het is nu zeker geen fifty-fifty meer"

24 oktober 2021 – Roger Schmidt baalt als een stekker dat zijn PSV niet in staat bleek om het Ajax lastig te maken. De Eindhovenaren maken pas op de plaats in de titelstrijd en de Duitse oefenmeester weet dat het ontzettend lastig wordt om de schaal naar Brabant te halen.

"Iedereen ziet dat Ajax de beste middelen heeft om kampioen te worden", aldus Schmidt voor de camera van ESPN. "Het is duidelijk dat wij een perfect seizoen moeten draaien om Ajax achter ons te houden. Ik denk dat het op dit moment niet 50/50 is, maar eerder 80/20. We zitten daarin niet op hetzelfde niveau. Met een periode waarin we nu zitten, wordt het extra lastig."

Eerder dit seizoen won PSV nog met 0-4 op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. "Ik weet hoe voetbal in elkaar zit. De uitwedstrijd bij Ajax is de moeilijkste van het seizoen. Maar wij zijn PSV en wij kunnen ze op een goede dag verslaan. Dat hebben we in de Johan Cruijff Schaal laten zien. Vandaag misten wij een aantal van onze wapens en we hebben afgelopen donderdag gespeeld. Ik wil daar niet over klagen, maar het speelt wel mee."

"Ik denk dat het zestig minuten een open wedstrijd was", sprak Schmidt over de wedstrijd, die in de tweede helft dik werd verloren. "Ajax was vaak gevaarlijk omdat ze veel kwaliteit hebben, maar wij hebben ook onze momenten gehad. Uiteindelijk heeft Ajax in de slotfase hun kracht laten zien. Daarin hadden wij wat slimmer moeten zijn. Ajax is nu misschien wel op hun topniveau."

gerelateerd