Ten Hag looft uitblinker: "Er is ongehoord veel kritiek geweest"

24 oktober 2021, 19:10   Bijgewerkt: 24 oktober 2021, 19:15

Erik ten Hag was na afloop van de kraker tegen PSV (5-0 zege) erg blij met de prestatie van Sébastien Haller. De Franse spits kreeg de afgelopen maanden veel kritiek te verwerken, maar vindt steeds meer zijn draai bij Ajax. Ten Hag had vanaf het begin vertrouwen in zijn aanvalsleider.

"Er is ongehoord veel kritiek geweest, maar ik heb altijd gezegd om rustig te blijven. Hij is mentaal sterk en maakt het nu waar. Het is ontzettend lastig om tegen hem te spelen en hij is een echte afmaker", aldus Ten Hag voor de camera van ESPN. Haller was PSV een keer trefzeker en zijn trainer liet voor de wedstrijd weten graag revanche te nemen voor de eerdere nederlaag.

"Wij willen niet verliezen en weten waar dat toen aan lag", vertelde Ten Hag over de zeperd in de Johan Cruijff Schaal. "Dan moet je nederig zijn. Vandaag moesten we revanche nemen. We moesten ons echt in de wedstrijd knokken en dat is ook wel eens goed voor deze ploeg. Bij 1-0 gelooft de tegenstander er dan nog in, maar bij 2-0 is het eigenlijk al klaar."

Ten Hag zag in Amsterdam ook een andere Ajacied uitstekend spelen tegen de Eindhovenaren. Steven Berghuis groeit steeds meer uit tot een onmisbare schakel voor de ploeg van Ten Hag, die blij is met de aanwinst. "Ik ben heel blij wat Berghuis laat zien. Wat hij doet is bijna allemaal raak. Hij speelt geweldig om dit moment en dat is fantastisch om te zien en voor hem ook om dit te beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen