Tottenham verliest wéér op vreemde bodem, Leicester ontsnapt

24 oktober 2021, 17:13

Tottenham Hotspur is opnieuw op vreemde bodem tegen een verliespartij aangelopen. Enkele dagen na de nederlaag in Arnhem bij Vitesse, was ook West Ham United in eigen huis te sterk: 1-0.

Uit een hoekschop was het Michail Antonio - de man in vorm bij The Hammers dit seizoen - die de winnende treffer achter Spurs-goalie Hugo Lloris tikte en daarmee de ploeg van coach Nuno Espirito Santo op de vierde competitienederlaag van het seizoen trakteerde. Steven Bergwijn werd bij Tottenham pas in de blessuretijd van de tweede helft binnen de lijnen gebracht.

Tottenham had in het Londen Stadium veelvuldig de bal, maar een gebrek aan echte stootkracht en creativiteit zorgde ervoor dat de West Ham-defensie nauwelijks tot wankelen werd gebracht. De thuisploeg was de gevaarlijkere partij en dwong de driepunter uiteindelijk het meest af. Door de zege op Tottenham stijgen de manschappen van David Moyes naar de vierde plaats in de Premier League.

Brentford - Leicester City 1-2

Leicester City had de handen vol aan promovendus Brentford, dit seizoen misschien wel dé verrassing in de Premier League. The Bees waren beter dan de Engels landskampioen van 2016, maar individuele klasse aan Leicester-zijde maakte het verschil. Zo opende Youri Tielemans na een kwartier spelen op formidabele wijze de score. Met een verwoestende uithaal in de bovenhoek, liet hij Brentford-doelman David Raya volledig kansloos.

Lees ook: Vitesse rekent af met arrogant B-elftal Tottenham Hotspur

Daarna zette Brentford een hogere versnelling in en kreeg het na een uur spelen loon naar werken: Mathias Jørgensen schoot de gelijkmaker achter Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Daarna hing de winnende treffer van Brentford het meest in de lucht, maar waren het toch de gasten die toeslagen. Uit een fraaie counter met meerdere stations schoof James Maddison de beslissende treffer tegen de touwen. Een belangrijke zege voor de ploeg van trainer Brendan Rodgers, die dit seizoen de verwachtingen nog niet volledig waar weten te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen