Falende Schubert kost Vitesse tegen Go Ahead weer punten

24 oktober 2021, 16:31   Bijgewerkt: 24 oktober 2021, 16:39

Een zeer gemakzuchtig Vitesse is zondagmiddag in de slotfase onderuitgegaan tegen Go Ahead Eagles. In het eigen Gelredome speelde de ploeg van Thomas Letsch zeer gezapig tegen Go Ahead, dat hier in het tweede bedrijf van profiteerde (1-2). Inigo Córdoba maakte kort na rust gelijk, nadat Loïs Openda de Arnhemmers al na twee minuten op voorsprong schoot vanaf de strafschopstip. In de laatste minuut schoot Luuk Brouwers de winnende binnen vanaf elf meter, na een domme overtreding van Markus Schubert. Door de nederlaag eindigt de mooie week van Vitesse alsnog in mineur.

Vitesse moest een week die in het teken stond van het duel tegen Tottenham Hotspur nog wel goed weten af te sluiten tegen Go Ahead Eagles. Opnieuw in het eigen Gelredome, dat minder in vuur en vlam stond dan tegen de Noord-Londenaren. De ludieke oproep van de supporters van Vitesse, om ook eens Eredivisiewedstrijden te bezoeken, had niet gewerkt, want er waren ondanks het heerlijke voetbalweer nog veel lege stoeltjes in het Gelredome. De thuisploeg moest het doen zonder Riechedly Bazoer en Maximillian Wittek. Twee spelers die dit seizoen opnieuw ontzettend belangrijk zijn in de manier van spelen van trainer Tomas Letsch. Go Ahead kwam met vertrouwen naar Arnhem om de mooie week van Vitesse te laten eindigen in mineur. De ploeg van Kees van Wonderen boekte vorige week in een knotsgek duel vol rode kaarten een overwinning op Heracles Almelo (4-2).

De vroege treffer zorgde er echter ook voor dat Vitesse gedurende het eerste bedrijf veel te ver achterover ging leunen. Dat resulteerde erin dat Go Ahead het gevoel kreeg dat er meer te halen viel, waarna er ook grote mogelijkheden ontstonden voor de Spaanse spitsen van de Deventernaren. Het vizier stond echter nog niet op scherp bij de bezoekers, die zichzelf met een 1-0 ruststand tekortdeden. De uitploeg groeide ondanks de snelle tegengoal in de wedstrijd en zorgde ervoor dat de gastheren het spel niet meer konden maken, maar vooral op de counter zaten te loeren. Oefenmeester Thomas Letsch had het voorafgaand de wedstrijd al over een mentale uitdaging en door de vroege 1-0 was goed te zien dat het daar in de eerste 45 minuten misging voor de Arnhemmers.

Het Gelredome kon echter maar voor even opveren, want kort daarna nam Go Ahead het weer over en kwam de ploeg uit Deventer ook op gelijke hoogte. Matus Bero ging achterin in de fout, waarna Inigo Cordoba alleen voor de doelman van Vitesse kwam te staan. De Spaanse spits bleef rustig en schoof de bal langs Schubert: 1-1. Een verdiende treffer van de bezoekers, dat het slechte spel van Vitesse tien minuten na rust wist af te straffen.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Markus Schubert 4; Eliazer Dasa 6,5, Danilho Doekhi 6, Enzo Cornelisse 5, Jacob Rasmussen 5,5, Romaric Yapi 6; Sondre Tronstad 5, Matus Bero 4, Yann Gboho 6,5 (73. Julian von Moos -); Loïs Openda 6,5 (73. Hilary Gong -) Oussama Darfalou 5 (63. Nikolai Baden Frederiksen)

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6,5, Boyd Lucassen 5, Jay Idzes 5, Joris Kramer 6, Bas Kuipers 6; Ragnar Oratmangoen 6,5, 6, Luuk Brouwers 7, Philllipe Rommens 5 (63. Ogechika Heil 6), Mats Deijl 6 (85. Gerrit Nauber -); Inigo Córdoba 7 (85. Jacob Mulenga -), Marc Cardona 5 (63. Martijn Berden 6)

Man of the match: Luuk Brouwers

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.