Feyenoord pakt eindelijk weer 3 punten na zwaarbevochten duel

24 oktober 2021, 16:26   Bijgewerkt: 24 oktober 2021, 16:32

Feyenoord heeft de overwinning in Europa afgelopen donderdag een vervolg gegeven in de Eredivisie. Op bezoek bij SC Cambuur werd het een waar doelpuntenfestijn en eindigde het in 2-3. Feyenoord had dus een zware kluif aan de promovendus, maar na een achterstand én een voorsprong te hebben weggegeven, was het slotakkoord uiteindelijk voor Tyrell Malacia. Zo vindt Feyenoord weer de aansluiting in de bovenste regionen van het klassement.

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen FC Union Berlin (3-1) in de Conference League stond voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen Cambuur op het programma. Waar de vorige keer na een Europese speelronde punten werden verspeeld in de Eredivisie (Vitesse, 2-1), waren de Rotterdammers er dus op gebrand om vandaag te winnen. Zo benadrukte ook de woorden van Arne Slot: "We doen het goed in Europa, maar willen het ook in de Eredivisie laten zien."

Deze wedstrijd betekende voor Slot overigens een weerzien met zijn oude werkgever SC Cambuur, waar hij tussen 2014 en 2017 (assistent-)trainer was, toevalligerwijs onder de vleugels van Henk de Jong, die nu ook weer de hoofdcoach is van de Leeuwarders. Feyenoord voerde ten opzichte van afgelopen donderdag wat wijzigingen door. Marcos Senesi was weer hersteld en begon direct weer in de basis. Jens Toornstra begon in de voorste linie en zijn nummer 6-positie werd opgevangen door Fredrik Aursnes, wat betekende dat Alireza Jahanbakhsh op de bank moest plaatsnemen.

Het begon niet overtuigend. Feyenoord had veelvuldig de bal, alleen wist het niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. Na iets meer dan twintig minuten spelen drong Feyenoord even aan en verraste Jens Toornstra bijna de goalie van Cambuur in de korte hoek. In een tegenstoot na een uithaal van Guus Til wist Cambuur na een goed uitgespeelde counter op 1-0 te komen via David Sambissa.

Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd wat meer tot leven kwam, want nog geen drie minuten later lag de gelijkmaker er alweer in. Marcus Holmgren Pedersen bracht de bal het strafschopgebied in, waarna Linssen voor zijn man kwam en de bal al duikend achter Sonny Stevens kopte. Het was al zijn zesde doelpunt dit seizoen in de Eredivisie.

Lange tijd leek het erop dat 1-1 ook de ruststand zou worden, maar daar stak Fredrik Aursnes een stokje voor. Op slag van rust kwam Feyenoord nog één keer door via de rechterflank. Guus Til controleerde de bal in het strafschopgebied en legde de bal klaar voor de aanstormende Aursnes, die de bal met binnenkantvoet in de verre hoek schoof. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord. Direct na het doelpunt floot Bas Nijhuis af en zochten de ploegen met een 1-2 tussenstand de kleedkamers op.

Sambissa bleek echter een plaag voor de Rotterdammers, waardoor ze in de tweede helft niet lang konden genieten van de voorsprong. In de vijftigste minuut was hij weer het eindstation van een counter en schoot hij voor de tweede keer de bal tegen de touwen. Feyenoord moest dus weer opzoek naar een doelpunt.

Het tempo ging omhoog en het spel ging snel op en neer. Het duurde dan ook niet lang voor het volgende doelpunt viel. Malacia besloot het maar eens van afstand te proberen en hoorde de bal in de winkelhaak belanden. Met de 2-3 op zak was Feyenoord nog niet klaar met aanvallen, maar doelpunten leverde het niet meer op.

Door de overwinning kruipt Feyenoord weer dichter bij de koplopers Ajax en PSV, waarvan er later vanmiddag zeker één ploeg punten gaat verspelen in de onderlinge ontmoeting.

Opstellingen en beoordelingen

Cambuur: Sonny Stevens 6, Doke Schmidt 5.5, Calvin Mac-Intosch 5.5 (77' Sam Hendriks -), Erik Schouten 6 (61' Marco Tol 5), Alex Bangura 6, Mees Hoedemakers 5.5, David Sambissa 7, Jamie Jacobs 5 (77' Mitchell Paulissen -), Robin Maulun 5 (72' Filip Krastev-), Issa Kallon 5.5, Tom Boere 5 (72' Roberts Uldrikis -)

Feyenoord: Justin Bijlow 5.5, Marcus Holmgren Pedersen 6, Gernot Trauner 6, Marcos Senesi 5, Tyrell Malacia 6, Fredrik Aursnes 6, Guus Til 6, Orkun Kökcü 6 (84' Lutsharel Geertruida -), Jens Toornstra 6, Bryan Linssen 6.5, Luis Sinisterra 6.5 (93' Reiss Nelson -)

Man of the match: David Sambissa

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!