Puntenpakker Pröpper toont zich tegen NEC puntenverspeler

24 oktober 2021, 14:09   Bijgewerkt: 24 oktober 2021, 14:20

NEC heeft zondagmiddag goede zaken gedaan en met 1-2 gewonnen van FC Twente. Lang leek het uit te draaien op een gelijkspel, maar Robin Pröpper werd uiteindelijk met een persoonlijke fout de schlemiel. Waar hij zijn ploeg al zo vaak dit seizoen heeft geholpen aan punten, ontneemt hij zijn ploeg nu een punt. Invaller Javier Vet werd uiteindelijk de matchwinner.

Het was een zeer bewogen week voor NEC. De derby tegen Vitesse ging verloren, maar vooral de nasleep deed pijn in het Nijmeegse hart. Supporters misdroegen zich flink door een politiebusje te slopen en een journalist aan te rijden met een scooter. Daarnaast stortte na afloop van de wedstrijd een deel van de tribune in, waardoor NEC voorlopig geen wedstrijden met thuispubliek meer kan spelen.

Door de domme rode kaart van vorige week was Ramiz Zerrouki niet van de partij. Gezien ook Wout Brama geblesseerd was, mocht Jesse Bosch aan de aftrap beginnen. Twente had in de eerste helft licht veldoverwicht, maar de meeste dreiging kwam van NEC. Het lukte beide ploegen echter überhaupt niet om serieus gevaarlijk te worden. De eerste helft werd er dan ook nul keer op doel geschoten.

Alsof de spelers in plaats van een pot thee en hele doos AA'tjes hadden opengerukt, gingen de ploegen na rust plotseling als de brandweer. Ron Jans bracht Virgil Misidjan in, waar veel dreiging vanuit ging, maar net na rust was het Elayis Tavsan die de score opende. Hij benutte de rebound van het schot van Okita. Direct daarna reageerde Misidjan met een schot richting de verre kruising, maar Mattijs Branderhorst bracht knap redding.

Vervolgens ging de storm van kort na rust weer geleidelijk aan liggen en vervielen de spelers weer in het oude patroon. Zo leek het uit te lopen op een salonremise, maar Robin Pröpper gaf hoogstpersoonlijk de zege nog uit handen. De man die Twente met zijn goals dit seizoen al zoveel punten heeft opgeleverd, leverde de bal zo in en invaller Javier Vet maakte de winnende treffer.

In het vervolg slaagde NEC er verrassend eenvoudig in om het hok op slot te gooien en houden. Door de overwinning nadert NEC Twente tot op één punt en staat het nu in het linkerrijtje. Zo maakt het een einde aan een dramatische week. Twente verliest voor het eerst in zes wedstrijden weer eens en wacht zodoende ook alweer drie wedstrijden op een zege.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Lars Unnerstall 6; Jayden Oosterwolde 6 (73. Gijs Smal -), Mees Hilgers 6,5, Robin Pröpper 4,5, Giovanni Troupée 5 (46. Julio Pleguezuelo 6); Michal Sadilek 6, Michel Vlap 5, Jesse Bosch 5 (87. Jesse Bosch -); Dimitros Limnios 4 (46. Virgil Misidjan 7,5), Ricky van Wolfswinkel 5, Daan Rots 5,5 (73. Denilho Cleonise -).

NEC: Mattijs Branderhorst 7; Souffian El Karouani 5 (68. Calvin Verdonk -), Cas Odenthal 7, Ivan Marquez 7, Edgar Barreto 6, Bart van Rooij 6; Elayis Tavsan 6, Jordy Bruijn 7 (75. Javier Vet -), Lasse Schöne 6; Ali Akman 4 (75. Ole Romeny -), Jonathan Okita 6.

Man of the match: Virgil Misidjan

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen