Gakpo oogst lof, maar krijgt wel een tip: "Wordt eenzijdig"

24 oktober 2021, 13:45

Cody Gakpo moet volgens Marciano Vink afwisselender voetballen. De aanvaller is uitstekend aan het seizoen begonnen en mocht in de basis starten bij het Nederlands elftal, maar volgens de analist is er nog genoeg te verbeteren voor de aanvaller van PSV. De buitenspeler staat nu overigens een aantal weken aan de kant met een blessure.

"Ik ben een enorme fan van Gakpo, maar ik merk wel dat het de laatste anderhalve maand een Gakpo-show aan het worden is. Je hebt aan de linkerkant Max die zestien keer per wedstrijd opkwam, dat doet hij nu nog maar acht keer. Het wordt eenzijdig wat Gakpo doet. Hij komt naar binnen en zoekt het schot. Ik vind dat hij meer afwisseling moet zoeken. Hij moet Max juist gebruiken. De tegenstander focust zich nu alleen op hem, maar hij moet versimpelen. In de absolute top krijgt hij niet de tijd om altijd zijn man op te zoeken."

Guus Hiddink is het met de analist eens bij Goedemorgen Eredivisie. Hij sprak afgelopen weekend 'ruim een half uur' met de aanvaller van PSV over zijn ontwikkeling. "Hij moet zijn spel echt verbreden. PSV is nu te afhankelijk van zijn één-tegen-één-duels. Hij zegt ook soms dat hij altijd aan het zoeken is naar het één-tegen-één-duel, wat prima is. Maar je moet ook kijken of je niet soms een medespeler kunt betrekken. Daar gaat hij mee aan de gang."

Zeljko Petrovi? is lovend over Gakpo. "Deze jongen heeft de uitstraling, de lengte, de snelheid, het fysiek... Hij moet voor de begroting van de komende twee jaar zorgen bij PSV. Ze moeten hem niet verkopen voor een klein bedrag. Dit zijn de spelers die je wilt hebben. Dat is iets anders dan een type Bruma, met alle respect."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen