Sangaré kijkt uit naar topper: "Belangrijkste concurrent"

24 oktober 2021, 12:23

Ibrahim Sangaré heeft er alle vertrouwen in dat de titelstrijd dit seizoen spannender wordt dan afgelopen jaargang. Destijds was het gat tussen nummer één Ajax en nummer twee PSV maar liefst zestien punten. De ploegen liggen qua niveau nu dichter bij elkaar, aldus de middenvelder.

"Ajax tegen PSV is altijd een wedstrijd geweest met veel spanning en hindernissen. Het is een soort derby en derby's moet je winnen. Het is onze belangrijkste concurrent. Het verschil is maar een punt. We spelen tot het eind van het seizoen om de titel", vertelt de Ivoriaan stellig bij ESPN. Bij Ajax komt hij met Sébastien Haller een landgenoot tegen. "Ja dat is m'n maat, maar nu zijn we concurrenten. We plagen elkaar. Op het veld is het ieder voor zich. Dan wil je alleen maar winnen. We wisselen nu niet zoveel woorden uit, maar in het Ivoriaanse elftal kunnen we veel praten."

Sangaré is dit seizoen uitgegroeid tot sterkhouder bij PSV. Opvallend, aangezien hij vorig jaar nog veel kritiek kreeg. "Vorig jaar was ik nog een nieuweling in het land en in de competitie. Nu ben ik meer gewend en weet ik een beetje hoe het er hier aan toegaat. Sporters krijgen altijd kritiek. Ik richt me altijd op mezelf en mijn harde werken werpt zijn vruchten af", stelt de controleur, die de laatste weken juist veel complimenten krijgt. "Dat doet me goed. Daardoor ga ik nog harder werken, omdat ik meer complimenten wil verdienen."

Inmiddels is de voetballer ook door de supporters helemaal in de harten gesloten. Sangaré heeft dit seizoen al meerdere keren laten zien dat hij niet alleen als stofzuiger kan fungeren op het middenveld, maar dat hij ook kan scoren. De Ivoriaan is blij met de steun die hij krijgt van de Eindhovense fans. "Ik wil ze bedanken voor de steun die ze ons geven. Voor de sfeer in het stadion. Je krijgt kippenvel als ze zingen. Samen helpen we de club vooruit en winnen we titels.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen