Hiddink looft Ajax-fundament: "Daardoor kan Berghuis renderen"

Hiddink looft Ajax-fundament: "Daardoor kan Berghuis renderen"

24 oktober 2021 – Guus Hiddink is lovend over Lisandro Martinez en Edson Álvarez. De voormalig bondscoach stelt dat het duo het fundament is van de Amsterdamse ploeg, die zo succesvol is in de Champions League. Ajax won de eerste drie wedstrijden allemaal, waardoor de club met een been al in de knock-outfase staat.

"Ze hebben heel goede en jeugdige aankopen gedaan die ze dan makkelijk weer konden verkopen, waardoor ze een heel groot en sterk fundament kregen. En dan kun je het je permitteren om in de salarissen wat te gaan doen, waardoor je goede spelers langer vast kan houden", vertelt Hiddink bij ESPN, die dus lovend is over de verdediger en de middenvelder. "Dat is het fundament waarop spelers als Berghuis kunnen renderen. In Nederland gaan we uit van mooi voetbal en opbouwen, maar het fundament moet wel goed zijn. De balans moet goed zijn in een team."

Marciano Vink is het eens met de trainer. Hij wijst naar de wedstrijd tegen Dortmund, waarin Ajax 'echt heel goed' was. "Timber, Álvarez en Martinez zorgden ervoor doordat ze zo goed anticipeerden, dat Ajax verder vooruit kon voetballen. En dan heb je met Berghuis op tien en Blind, twee voetballers waar Ajax door de linies heen kon voetballen en in hun kracht kwam. Je zag die spelers van Dortmund ook naar elkaar kijken, zo van: wat gebeurt hier? Ze zijn dat in Duitsland misschien niet gewend."

Hiddink prees op zijn beurt het management van Ajax: "Deze jongens hebben in Amsterdam veel kritiek gehad in het begin. Maar zij weten wel wat er gevraagd wordt op topniveau. Het management heeft daar aan vastgehouden en in geïnvesteerd", aldus de trainer, die bijval krijgt van Zeljko Petrovic. "Álvarez is misschien wel de beste aankoop van de laatste jaren."

gerelateerd