Feyenoord
4 – 0
Fortuna Sittard

'Overmars naar Newcastle? Engelsen doen aantrekkelijke belofte'

'Overmars naar Newcastle? Engelsen doen aantrekkelijke belofte'

24 oktober 2021 – Marc Overmars heeft de gesprekken met Newcastle United geopend, zo meldt de Daily Mirror. De directeur voetbalzaken moet de overgenomen Premier League-club richting de top helpen. Hij zou enthousiast zijn geworden door de belofte dat hij de financiële middelen krijgt 'om een slapende reus wakker te maken'.

Het medium meldt de mogelijke stap van Overmars op basis van Nederlandse bronnen. Of hij het daadwerkelijk gaat worden, is nog niet bekend. Er zijn namelijk nog meer kandidaten voor de functie. Michael Edwards van Liverpool en Luis Campos, sportief directeur van Lille, wordt ook genoemd. Het voordeel van Edwards is dat hij na dit seizoen sowieso al vertrekt bij de Reds, terwijl voor de andere twee een afkoopsom neergelegd moet worden.

Nou lijkt dat geen probleem voor The Magpies. Doordat de club is overgenomen door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië zou geen enkele club in de wereld zoveel vermogen hebben als Newcastle United. De omstreden kroonprins Mohammed bin Salman zou een vermogen hebben van 367 miljard euro. Eerder werd al naar buiten gebracht dat de club deze winterse transferperiode zo'n tweehonderd miljoen euro kan investeren aan nieuwe spelers. Het moet ervoor zorgen dat de club, die nu nog in de degradatiezone zit, ook komend seizoen in de Premier League actief is. Mogelijk gaat Overmars dan dus aan de slag om de club richting de top te brengen.

Lees ook: 'Overmars wil naar Newcastle door laag salaris Ajax'

Overmars verdient volgens Valentijn Driessen 700.000 euro per jaar in Amsterdam. In Newcastle kan hij volgens de Engelse berichtgeving zijn salaris verviervoudigen. De journalist van De Telegraaf stelde eerder al dat de directeur van Ajax 'een hongerloon verdiende vergeleken bij zijn collega's in de top'.

gerelateerd