Feyenoord
4 – 0
Fortuna Sittard

Haller waarschuwt ploeggenoten voor 'goede vriend' Sangaré

Haller waarschuwt ploeggenoten voor 'goede vriend' Sangaré

24 oktober 2021 – Sébastien Haller windt er geen doekjes om: Ajax moet de kraker tegen PSV winnen. De aanvaller van de Amsterdammers neemt het in de Johan Cruijff ArenA op tegen zijn goede vriend Ibrahim Sangaré. Het duo kent elkaar goed van de nationale ploeg van Ivoorkust.

"Ik zie dat hij het goed doet bij PSV. Ik ben blij voor hem. Ook al hoop ik dat hij komend weekend niet wint. Hij is een van de beste middenvelders in Nederland", stelt Haller bij ESPN. "Hij kan overal op het veld spelen. Hij neemt de bal mee vanuit achteruit en probeert het spel te maken. In de aanval probeert hij te scoren en door de verdediging te breken. Hij is vooral voor een ploeg als PSV een hele goede speler."

Hij gunt zijn vriend alles, behalve zondagmiddag. De spits gaat er dan ook vanuit dat de drie punten in de hoofdstad blijven. "We gaan elkaar niet voor de gek houden. We zijn Ajax, we staan eerste, we zijn regerend landskampioen. Het is aan ons om te laten zien dat dat verdiend is. Dat we verdiend eerste staan. We weten hoe het vorige wedstrijd is afgelopen dus we zinnen op wraak", doelt hij op de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel werd met 0-4 gewonnen door de Eindhovenaren.

Desondanks zal het vertrouwen groot zijn bij de Amsterdammers. Ajax was dinsdagavond heer en meester en legde tegen Dortmund een voetbalshow op de mat, gekoppeld aan een prachtige uitslag (4-0). Haller scoorde één keer en staat daarmee op zes goals in zijn eerste drie Champions League-wedstrijden. Haller is gelukkig sinds hij de overstap maakte van West Ham United. "Mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Ik weet wat de filosofie van de club is en wat de coach wil. Ik wist dus een beetje wat ik zou aantreffen, maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan."

gerelateerd