Weghorst krijgt gezelschap van Kimmich in corona-debat

Weghorst krijgt gezelschap van Kimmich in corona-debat

24 oktober 2021 – In Duitsland is het nodige te doen rondom Bayern München-ster Joshua Kimmich. Niet om zijn prestaties binnen de lijnen, maar om zijn weigering voor een coronavaccinatie. Het roept de nodige emoties op binnen de landsgrenzen. Dat de middenvelder niet gevaccineerd is, is extra saillant nu zijn trainer Julian Nagelsmann momenteel thuis zit met een coronabesmetting.

Bij Sky legt Kimmich uit waarom hij zich niet heeft laten inenten: "Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn. Natuurlijk snap ik dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb. Ik volg alle protocollen en word iedere twee of drie dagen getest", vertelt de middenvelder, die stelt dat hij geen 'corona-ontkenner of anti-vaxxer' is.

"Ik zeg ook niet dat ik mezelf hoe dan ook niet ga laten vaccineren. Het is zelfs heel goed mogelijk dat ik dat in de toekomst alsnog laat doen. Maar ik vind wel dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen, en dat die beslissing gerespecteerd moet worden", vervolgt Kimmich, die eerder in deze coronapandemie al een half miljoen euro doneerde om het initiatief #WeKickCorona van de grond te krijgen.

Eerder liet Wout Weghorst ook al weten dat hij zich niet laat vaccineren. Ook daar kwam de nodige kritiek op. Voormalig Duits international Dieter Hamann is kritisch op de spelers. "Ik zie één groot probleem: je moet bij veel stadions gevaccineerd zijn om naar binnen te mogen. Dus straks kan er mogelijk een situatie ontstaan waarin een niet-gevaccineerde niet naar binnen mag, maar er twintig niet-gevaccineerden op het veld staan", besluit de analist.

gerelateerd