Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Twijfels over PSV-aanvoerder Van Ginkel: "Kan echt niet"

Twijfels over PSV-aanvoerder Van Ginkel: "Kan echt niet"

24 oktober 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt moet overwegen om Marco van Ginkel te passeren ten faveure van Davy Pröpper voor de topper tegen Ajax.  Althans, dat is de mening van Hans Kraay junior, Arnold Bruggink en Aad de Mos. Zij zien dat de middenvelder, die transfervrij overkwam van Chelsea, niet meer zo goed is als voor zijn blessures.

Donderdag verloren de Eindhovenaren in de Europa League met 1-2 van AS Monaco. Kraay vond Van Ginkel er niet goed uitzien bij de winnende goal van de Monagasken. De middenvelder verloor een duel simpel van Kevin Volland, waarna Sofiane Diop de tweede treffer maakte. "Ik heb daar niet veel mensen over gehoord, maar ik vind Van Ginkel de grote schuldige. Hij trekt zijn been terug, hij heeft niet getackeld. Hij spring er overheen. Dat kan echt niet. Dit bepaalt of je boven Monaco in de stand staat en je trekt je been terug. Ik vind het niet kunnen."

Kraay zet bij ESPN dan ook vraagtekens bij de fysieke staat van de middenvelder. Afgelopen seizoen werd hij al door de Eindhovenaren gehuurd van Chelsea, maar de eerste maanden kon hij niet spelen wegens een blessure. In totaal heeft hij bijna drie jaar onafgebroken aan de kant gestaan met diverse kwetsuren. "Het lijkt alsof hij af en toe nog steeds last heeft van zijn knie", aldus de analist.

Ook Bruggink is niet helemaal overtuigd van de aanvoerder. "Je ziet dat hij problemen krijgt in de wedstrijden waarin het tempo omhoog gaat en hij sneller moet handelen", aldus de analist, die bijval krijgt van Aad de Mos. Hij vindt het vreemd dat Van Ginkel meteen aanvoerder is geworden. "Ik had dat niet gedaan. Ik denk dat Schmidt hem niet zo goed kende, maar op basis van zijn reputatie en het verleden die keuze gemaakt heeft. Het probleem is alleen dat hij eerst veel beter was dan hij nu is. Ik denk dat Pröpper op dit moment een betere keuze zou zijn."

gerelateerd