Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

De Mos en Makaay vol verbazing: ''Daar kan ik niet tegen"

De Mos en Makaay vol verbazing: ''Daar kan ik niet tegen"

24 oktober 2021 – Als Aad de Mos trainer van Heracles Almelo was geweest, had hij Rai Vloet na zijn gemiste strafschop meteen naar de kant gehaald. De middenvelder van Heracles faalde door een panenka over het doel te schieten. Uiteindelijk werd het nog pijnlijker voor de middenvelder: PEC pakte de eerste driepunter van het seizoen (1-0).

"Vloet belt twee keer in de week met Memphis Depay, het zijn vrienden en allebei ex-PSV'ers", begint De Mos. "Vloet dacht waarschijnlijk: Wat hij kan, kan ik ook. In deze situatie, bij een 0-0 stand doe je dat niet. Die penalty moet je gewoon normaal nemen. Dan stel je jezelf boven het hele gebeuren, terwijl hij nu alleen maar aan zichzelf denkt. Ik had hem gewisseld, daar kan ik niet tegen. Voor de rest van de jongens ook niet.. hup, weg."

Lees ook: Vloet schuldbewust: "De nederlaag is volledig op mijn conto"

Roy Makaay is het in De Eretribune met de oud-trainer eens. Hij is er geen fan van om strafschoppen op die manier te nemen. "Aan panenka's deed ik niet", aldus de voormalig topspits. "Ik heb bij Vitesse wel twee penalty's gemist en bij Deportivo de La Coruña één keer. Bij Feyenoord en Bayern München heb ik ze echt allemaal gemaakt. Ik denk dat als Vloet de penalty had benut, PEC Zwolle uit zichzelf niet heel snel een goal had gemaakt."

Trainer Frank Wormuth bleef achter de spelmaker staan, ondanks zijn dure misser. "Ik ben niet boos. Rai is teleurgesteld. Hij weet wat hij gedaan heeft. We hebben ook zulke penalty's gezien die erin gaan. Maar als zo'n penalty er niet in gaat...", verzuchte de oefenmeester, die met zijn ploeg twaalfde staat, met tien punten uit negen wedstrijden.

gerelateerd