King uitgerekend tegen oude club ontketend in PL-spektakel

23 oktober 2021, 17:55

In een spectaculair Premier League-treffen tussen Everton en Watford eiste uitgerekend Joshua King zaterdagmiddag een hoofdrol op. De Noorse spits verruilde Everton afgelopen zomer voor Watford, maar scoorde voor zijn nieuwe ploeg nog niet. Dat was althans tot hij vandaag met een hattrick de wedstrijd in het voordeel van zijn nieuwe werkgever besliste.

Everton pikte de 29-jarige King vorige winter op bij Bournemouth, maar een succes werd zijn komst niet. In zijn elf invalbeurten (nul basisplaatsen) scoorde de Noor niet één keer en na een half seizoen vertrok hij transfervrij. Watford pikte de spits op, maar ook daar bleven doelpunten vooralsnog uit. Uitgerekend tegen zijn oude ploeg had hij echter slechts dertien minuten nodig om zijn eerste binnen te schieten.

Uit een verlengde voorzet kon King toen bij de tweede paal de gelijkmaker binnenglijden. Dat was nodig nadat Tom Davies Everton al na drie minuten op voorsprong had gezet. Na rust nam de thuisploeg opnieuw de leiding: Richarlison maakte als invaller zijn rentree na een zware blessure en stond pas twee minuten op het veld toen hij zijn eerste treffer al binnenkopte: 2-1. Op die manier had het de middag van Richarlison kunnen worden, maar het was toch King die die hoofdrol opeiste.

Kort nadat Juraj Kucka opnieuw gelijk had gemaakt, tekende King uit een counter voor zijn tweede treffer. De spits haalde dus zijn gram en zou zijn hattrick in de 86e minuut ook nog compleet maken: 2-4. Emmanuel Dennis, die de laatste twee treffers van King voorbereidde, kwam zelf ook nog op het scoreformulier te staan. In de extra tijd bepaalde hij de eindstand na een krankzinnige slotfase op 2-5.