Van Bommel zakt weer dieper weg; Bayern en BVB niet in de fout

23 oktober 2021, 17:31   Bijgewerkt: 23 oktober 2021, 19:04

Mark van Bommel zit na deze zaterdag weer iets dieper in de problemen met VfL Wolfsburg. Ook tegen SC Freiburg, de ploeg van Oranje-international Mark Flekken, ging de formatie van Van Bommel onderuit. Freiburg zelf meldt zich intussen op plek drie, terwijl ook nummers één en twee Bayern München en Borussia Dortmund geen fout maakten.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 0-2

"Bij elkaar blijven, nog harder werken en elkaar de waarheid vertellen. Zo kom je er samen uit." Het waren de woorden van Van Bommel nadat Wolfsburg ook in het Champions League-duel tegen RB Salzburg onderuit was gegaan (3-1); het zevende puntverlies op rij. Het achtste moest zaterdag voorkomen worden tegen Freiburg, al is de ploeg van de veelbesproken Oranje-doelman Mark Flekken aan een goed seizoen bezig. Tegen de nummer vier van de Bundesliga begon Van Bommel opnieuw zonder de zieke Wout Weghorst.

In tegenstelling tot afgelopen woensdag bleek zijn vervanger, Lucas Nmecha, dit keer niet in staat Wolfsburg aan doelpunten te helpen. Flekken had niet eens veel reddingen nodig om voor de vierde keer dit seizoen de nul te houden, terwijl aan de andere kant Philipp Lienhart en Lucas Holer wel trefzeker waren. Een 0-2 overwinning dus voor Freiburg, dat daarmee de enige ongeslagen ploeg in de Bundesliga blijft en naar een knappe derde plaats klimt. Wolfsburg zakt opnieuw verder weg naar plek acht.

Bayern München - Hoffenheim 4-0

De ploegen bovenin gingen zaterdag niet in de fout. Te beginnen met Bayern München, dat in eigen huis bezoek kreeg van Hoffenheim. In de eerste tien minuten bleef de openingstreffer mede dankzij een grote misser van Robert Lewandowski en een afgekeurde treffer van Serge Gnabry nog uit. Na een kwartier scoorde Gnabry echter alsnog en had de arbitrage er dit keer niets tegenin te brengen. Het was het startschot van wat toch weer een makkelijke zege zou worden.

Na een halfuur maakte Lewandowski er met een fraaie goal alsnog 2-0 van, de score die op het bord stond toen beide ploegen de kleedkamers opzochten. Na rust liep Bayern verder uit, al duurde het wel even. Pas in de laatste tien minuten werd de eindstand bepaald op 4-0, door treffers van invallers Eric Maxim Choupo-Moting en Kingsley Coman. Zo hield Bayern de koppositie vast, met nog altijd een punt meer dan achtervolger Borussia Dortmund.

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 1-3

Dortmund kreeg deze week na de forse nederlaag tegen Ajax meer slecht nieuws te verwerken. Topspits Erling Haaland zal de komende weken namelijk niet inzetbaar zijn. Tegen Arminia Bielefeld was het Donyell Malen die om die reden als spits fungeerde. De doelpunten kwamen in de eerste helft echter niet van hem. In de eerste helft waren het Emre Can (penalty) en Mats Hummels die trefzeker waren, maar de mooiste van de middag was van Jude Bellingham. Het toptalent dribbelde drie tegenspelers voorbij en chipte de bal vervolgens over de doelman heen het net in. De late 1-3 van Fabian Klos uit een strafschop was voor Bielefeld niet meer dan een eretreffer.

RB Leipzig - Greuther Fürth 4-1

RB Leipzig maakte zaterdagmiddag een slechte eerste helft tegen Greuther Fürth meer dan goed. Het ging met een 0-1 achterstand de rust in na een benutte penalty van Branimir Hrgota, maar zette dat na rust alsnog om in een ruime zege. Yussuf Poulsen, Emil Forsberg (strafschop), Dominik Szoboszlai en Hugo Nova Ramos zorgden voor de doelpunten bij de 4-1 overwinning. Bij Leipzig ontbrak overigens de geblesseerde Brian Brobbey in de selectie, terwijl Nick Viergever en Jetro Willems bij de bezoekers allebei aan de aftrap stonden.