Waanzinnige comeback helpt Cillessen aan wéér een gelijkspel

Waanzinnige comeback helpt Cillessen aan wéér een gelijkspel

23 oktober 2021 – Jasper Cillessen heeft met Valencia een enerverende middag achter de rug. Zijn ploeg stond in de 92e minuut nog met 0-2 achter, maar wist in de extra tijd toch nog een punt uit het vuur te slepen. Heel groot zal de vreugde niet zijn: Valencia wacht alweer zes wedstrijden op een overwinning.

Voor Cillessen is die statistiek misschien nog wel extra pijnlijk, omdat hij in de laatste vier van die zes wedstrijden onder de lat stond. Hij keerde eind september terug in de basis na blessureleed, maar boekte sindsdien dus nog geen zege (voor vandaag twee gelijke spelen en één nederlaag). Ook RCD Mallorca leek dat er niet in te zitten.

De ploeg ging na 45 minuten namelijk met een 0-2 achterstand de kleedkamer in. Cillessen was eerst al kansloos op een schot van Angel en werd kort daarna ook door zijn eigen ploeggenoot Mouctar Diakhaby geklopt. Het geloof kwam iets terug toen Mallorca in de 55e minuut met tien man kwam te staan, maar toen de extra tijd in ging en het nog altijd 0-2 stond, zullen niet veel supporters gedacht hebben dat er nog iets te halen viel.

Dat bleek echter toch zo te zijn, mede dankzij een wereldgoal van Goncalo Guedes in de derde minuut van de extra tijd. Van zo'n 25 meter zag hij ruimte om te schieten en knalde hij de aansluitingstreffer binnen. Na zeven minuten zat de blessuretijd er vervolgens eigenlijk op, maar Valencia mocht de bal nog één keer inslingeren. Met succes, want het was José Gaya die die bal uiteindelijk binnenschoot en een punt kon redden.


gerelateerd