Koeman blikt vooruit op El Clásico: "Er is geen duidelijke favoriet"

23 oktober 2021, 13:18   Bijgewerkt: 23 oktober 2021, 13:40

Voor Ronald Koeman staat er dit weekend een heel belangrijk duel op het programma. Met FC Barcelona neemt hij het zondag namelijk op tegen aartsrivaal Real Madrid. Ondanks de moeilijke situatie van zijn eigen ploeg, vindt Koeman dat er in deze editie El Clásico geen duidelijke favoriet aan te wijzen is. 

"Ik weet het niet", antwoordde Koeman tijdens zijn persconferentie op de vraag of het vertrouwen in een goed resultaat ontbreekt. "Bij ons is dat niet zo. We weten wat we kunnen en willen dat graag laten zien. Een duidelijke favoriet is er niet. Wij spelen thuis en hebben de steun van onze eigen achterban. We willen laten zien dat we een goede ploeg zijn."

Barcelona zal ook tegen Real weer met een jong elftal aantreden, waarvan het voor verschillende spelers de eerste Clásico is. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor nieuwelingen als Memphis Depay. Het gebrek aan ervaring ziet de trainer echter niet als probleem. "We hebben genoeg spelers die deze wedstrijd wel al eens hebben gespeeld. Zij kunnen de jonge spelers daarin meenemen. We moeten genieten van de sfeer, karakter tonen en doen wat we elke wedstrijd doen."

Ansu Fati

Áls hij speelt, zullen opnieuw veel ogen gericht zijn op Ansu Fati. De aanvaller kreeg eerder deze week in de Champions League nog rust en Koeman probeerde hem dan ook uit de schijnwerpers te houden. "Tegen Dinamo Kiev moesten we hem rust geven om hem te laten herstellen van zijn (eerdere, langdurige, red.) blessure. Hij heeft minuten nodig, maar hij moet eerst zijn fitheid terugkrijgen. Het gaat niet alleen om Ansu, het team is het allerbelangrijkst."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen