Klaassen over reserverol bij Ajax en op EK: "Dat irriteert me"

Klaassen over reserverol bij Ajax en op EK: "Dat irriteert me"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 oktober 2021 – Davy Klaassen heeft zijn waarde voor Ajax meer dan eens bewezen, maar is voorlopig toch bankzitter. De middenvelder raakte geblesseerd en zag bij zijn terugkeer hoe de goed presterende Steven Berghuis op zijn positie de voorkeur kreeg. 

"Dat irriteert me, zeker", vertelde Klaassen in een uitgebreid en openhartig interview met De Volkskrant. Vooralsnog moet de middenvelder het vooral doen met invalbeurten, al weet hij ook dat dat bij een club als Ajax zomaar weer anders kan zijn. "Als je bij Ajax speelt, weet je dat het druk is", doelde hij op het dubbele schema met Eredivisie- en Champions League-voetbal. "Bij Bremen speelde ik nooit doordeweeks. Dan duurt een week echt lang."

Overigens is het niet de eerste keer dat Klaassen genoegen moet nemen met een reserverol. Dat was ook zo op het EK, waar dat voor Klaassen hard aan kwam. "Ik ging naar het EK met de gedachte om basisspeler te zijn. Toen ging De Boer naar een ander systeem en koos hij wat andere jongens. Ik kan dat niet leuk vinden, maar je moet zorgen dat je er staat als er wat gebeurt. Maar ja, er kwam niets."

"Als je lang warmloopt en je komt er niet in, is dat irritant", ging hij verder. "Zelfs in die laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië, waarin het nergens meer om ging. Ik was er even klaar mee en vroeg me af: wat doe ik hier nog? Ik heb niet aan De Boer gevraagd waarom, hij zal vast zijn redenen gehad hebben."

Reacties

gerelateerd