Feyenoord-icoon Jansen heeft dementie: 'Hoe snel zal het gaan?'

Feyenoord-icoon Jansen heeft dementie: 'Hoe snel zal het gaan?'

23 oktober 2021 – Wim Jansen lijdt aan dementie. Dat vertelt het Feyenoord-icoon in zijn boek Meesterbrein, dat volgende week ter ere van zijn 75ste verjaardag verschijnt. Tijdens de coronacrisis liet Jansen zich uitgebreid onderzoeken en werden de vermoedens bevestigd. Het gaat om een beginnende vorm, maar is het onduidelijk hoe de hersenaandoening zich komende jaren ontwikkelt.

'De oud-international merkte dat hij steeds vaker aan zijn vrouw Cobie moest vragen welke dag het nou precies was. En na het lezen van de biografie van voormalig keeper én generatiegenoot Piet Schrijvers, die aan de ziekte van Alzheimer leed, sloeg de twijfel een beetje toe', schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant is het de grootste ontboezeming die Jansen in zijn boek doet. 'Hoe snel zal het gaan?', citeert het AD de Feyenoorder uit zijn boek, geschreven door Youri van den Busken. 'Of blijft het nog een tijdje zoals het nu is? Ik wil zolang mogelijk genieten van onze kinderen en twee kleinkinderen. We gaan nog naar de thuiswedstrijden van Feyenoord. Bij al het andere zal ik keuzes moeten maken.'

gerelateerd