Leeuwinnen winnen freewheelend na lachwekkende eigen goal

22 oktober 2021, 22:42

De Nederlandse voetbaldames hebben vrijdagavond een zeer eenvoudige zege geboekt in de WK-kwalificatie. Het won met maar liefst 0-8 van Cyprus, onder meer door een hattrick van Jill Roord. Gezien (voormalig) koploper Tsjechië zeer verrassend met 4-0 van IJsland verloor, staat Oranje nu bovenaan in de poule.

Vivianne Miedema zette haar ploeg al na ruim twee minuten op voorsprong. Een lange bal werd simpel breed gelegd en Miedema kon binnentikken voor leeg doel. Vanaf dat moment was de toon al gezet en leek het een zeer eenvoudige avond te worden voor de Oranje Leeuwinnen. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat Cyprus de tegenstander was en de verhoudingen bleken totaal uit balans.

Op halve kracht maakte Oranje er uiteindelijk een doelpuntenfestijn van. Daniëlle van de Donk en Jill Roord maakten er voor rust nog 0-3 van. In de rust leek Mark Parsons zijn ploeg wat te hebben opgejut, want na rust ging het tempo flink omhoog. Na het tweede doelpunt van Roord werd er een eigen doelpunt gemaakt door Cyprus, dat zeer typerend was voor de kwaliteit van de tegenstander.

De bal werd vanaf links voorgegeven, de keeper was op weg naar de bal, de verdediger gaat ervanuit dat de keeper de bal vangt en draait zich alvast om. De keeper vangt de bal niet en via de rug van de verdediger valt de 0-5 binnen. Vervolgens complementeerde Roord haar hattrick vanuit een voorzet en pikten ook Joëlle Smits en Merel van Dongen nog een doelpuntje mee.

Zo doet Nederland uitstekende zaken en staat het met zeven punten nu bovenaan in de poule, met drie punten meer dan nummer twee Tsjechië. De nummer één plaatst zich direct voor het WK, terwijl de nummer twee nog een kans heeft op de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen