Wittek geniet van Europees succes en droomt van Bundesliga

Wittek geniet van Europees succes en droomt van Bundesliga

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 oktober 2021 – Maximilian Wittek eiste donderdagavond niet voor het eerst dit seizoen een hoofdrol op bij Vitesse. Hij schoot met een prachtige volley raak en werd zo de matchwinner in het duel tegen Tottenham Hotspur. Een dag later blikte de uitblinker tevreden terug. 

De goal tegen Tottenham was niet zijn eerste dit seizoen. Wel maakte hij zijn goals tot nu toe alleen in Europese wedstrijden en lijken het alleen maar prachtdoelpunten te zijn. "Ik heb geen idee waar dat vandaan komt, maar ik ben er heel blij mee", zei Wittek in De Gelderlander. "Europa of Eredivisie maakt mij niet uit. Ik kan hiermee het team helpen. Als dat gebeurt op zulke historische avonden is dat prachtig. Ik zal deze treffer niet snel vergeten."

Wittek kwam in de zomer van 2020 naar Vitesse en beleeft daar nu de momenten waar hij vooraf op hoopte. "Dit is een geweldig avontuur. Ik heb me enorm ontwikkeld. Dit was het masterplan bij mijn overgang naar Vitesse. Ik wilde Europees voetbal meemaken, de club wilde dat ook. Anderlecht (voorronde, red.) was prachtig. En dan krijgen we deze poule, met Spurs en Rennes. En we kunnen gewoon met dat niveau mee. Daar geniet ik enorm van."

Hoewel hij het goed naar zijn zin heeft in Arnhem, zou Wittek ook graag weer terugkeren naar Duitsland. "De Bundesliga is mijn droom, daar maak ik geen geheim van. Maar bij Vitesse ben ik op mijn plaats. En laten we niet overdrijven: ik ben slechts een klein radertje in het geheel. Ik ben vooral blij dat we als team zulke prestaties neerzetten. Spurs is daarbij alweer verleden tijd. Nu telt alleen Go Ahead."

Dat duel, aanstaande zondag, moet Wittek zelf overigens waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Hij hield knieklachten over aan de ontmoeting met Tottenham. "Voor mij wordt de tijd naar Go Ahead Eagles krap", stelde hij zelf. 

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd