Hakimi-opvolger Dumfries voelt geen druk: "Nu is het mijn beurt"

Hakimi-opvolger Dumfries voelt geen druk: "Nu is het mijn beurt"

22 oktober 2021 – Denzel Dumfries lijkt zijn draai bij Internazionale inmiddels redelijk gevonden te hebben. De voormalig PSV'er stond al geregeld in de basis en heeft na tien wedstrijden twee assists op zijn naam staan. Dat hij in Milaan een grote speler als Achraf Hakimi moet opvolgen, doet de rechtervleugelverdediger weinig.

"Die druk voel ik niet", antwoordde Dumfries op een vraag van het Italiaanse SportMediaset over het opvolgen van Hakimi. "Hij heeft natuurlijk een goed seizoen achter de rug en heeft het over het algemeen geweldig gedaan, maar nu is het mijn beurt. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en ik weet dat het eruit zal komen."

Afgelopen weekend liet Dumfries zich weer gelden met een assist in de belangrijke 3-1 Champions League-zege op Sheriff Tiraspol. "Zeker na de nederlaag tegen Lazio was het belangrijk dat we ons herpakten. Ook voor ons uitgangspunt in de Champions League (nu plek drie met vier punten, red.) was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Dat hebben we goed gedaan."

Dit weekend wacht opnieuw een duel waar de belangen hoog zijn. Inter krijgt zondagavond om 20:45 uur namelijk bezoek van Juventus. "Het is natuurlijk een historisch affiche. Twee grote teams - de twee grootste van Italië - tegenover elkaar. Ik kijk ernaar uit. Het wordt een mooie wedstrijd."

gerelateerd