Haaland mist door blessure ook cruciaal duel met Oranje

Haaland mist door blessure ook cruciaal duel met Oranje

22 oktober 2021 – Erling Haaland mist door zijn heupblessure niet alleen de komende duels van Borussia Dortmund, maar ook de WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen tegen Letland (zaterdag 13 november) en Nederland (dinsdag 16 november). Dat heeft Ola Sand, de bondsarts van de Noorse nationale ploeg, vrijdag bekendgemaakt.

De Noren kregen het slechte nieuwe vrijdagmorgen te horen. "Ik heb met Dortmund en Erling gesproken en de conclusie is dat hij er de volgende interlandperiode niet bij is. Dit is een blessure tijd nodig heeft om te genezen. Het gaat minimaal drie à vier weken duren, misschien langer", wordt Sand geciteerd door Aftenposten.

Eerder vandaag werd bekend dat Haaland tijdens de Champions League-ontmoeting met Ajax (4-0) een blessure heeft opgelopen. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Noorse doelpuntenmachine geblesseerd is geraakt. Door zijn blessure mist Haaland meerdere clubwedstrijden, waaronder het weerzien met Ajax.

Voor zowel Dortmund als de Noorse nationale ploeg is de blessure van Haaland vervelend nieuws. De Noren spelen volgende maand de laatste wedstrijden in de WK-kwalificatie. De kans is groot dat de beslissing in de strijd om de groepswinst in de laatste wedstrijd valt. Dan speelt Noorwegen, dat nu twee punten minder heeft, in De Kuip tegen Oranje.

gerelateerd