Álvarez kondigt contractnieuws aan: "Signaal naar Ajax"

Álvarez kondigt contractnieuws aan: "Signaal naar Ajax"

22 oktober 2021 – Ajax en Edson Álvarez zijn het nagenoeg eens over een verlenging van het contract van de middenvelder tot medio 2025. Dat bevestigde hij vrijdagmiddag zelf tegenover De Telegraaf. De laatste details moeten nog afgehandeld worden, maar Álvarez zelf twijfelt er niet aan dat het nieuws binnenkort officieel is.

"Het is geen geheim meer dat Ajax en ik dat allebei heel graag willen", zei Álvarez over zijn contractverlenging. "Ik hoop zo snel mogelijk mijn handtekening te zetten, want we zijn eruit. De puntjes moeten alleen nog op de i worden gezet."

Een nieuw contract was geen noodzaak, want Álvarez lag bij Ajax nog vast tot medio 2024. Uiteraard kan hij op een verbeterd salaris rekenen, maar dat is volgens de Mexicaan niet de enige reden om er toch nog een jaar aan vast te plakken. "Sofia en ik voelen ons thuis in Amsterdam en bij Ajax. Dit is een signaal naar de staf, mijn medespelers en de fans dat ik gelukkig ben."

Álvarez kwam in de zomer van 2019 over van het Mexicaanse CF América. Na een nog wat moeizaam eerste seizoen knokte hij zich onder Erik ten Hag terug in de basis, waar hij inmiddels een belangrijke kracht is. Álvarez speelde tot dusver 73 wedstrijden voor de Amsterdammers. 

gerelateerd