Van Bommel: "Ik maak me zorgen, maar niet om die vraag"

Van Bommel: "Ik maak me zorgen, maar niet om die vraag"

22 oktober 2021 – Waar Mark van Bommel het seizoen nog goed begon met VfL Wolfsburg, wacht hij inmiddels al zeven wedstrijden op een overwinning. Ook het Champions League-duel tegen RB Salzburg eindigde deze week in een teleurstelling. Drie dagen na de 3-1 nederlaag in Oostenrijk moet het opnieuw aan de bak, thuis tegen SC Freiburg.

"We hebben niet veel tijd gehad, maar we hebben toch goede gesprekken gevoerd", zei Van Bommel op de website van Wolfsburg. "We moeten vooral defensief verbeteren en dat zullen we ook doen. Niemand maakt die fouten expres, maar ik snap dat het er soms zo uitziet. We zijn overal te laat, komen er soms niet goed uit en de linies liggen te ver uit elkaar."

"Je hebt dit soort fases vaker", stelde de trainer. "Soms wel meerdere keren per seizoen. Daar moet je mee leren omgaan. Dan moet je nog meer bij elkaar blijven, nog harder werken en elkaar de waarheid vertellen. Zo kom je er samen uit. Ik maak me zorgen, maar niet om de vraag of we eruit gaan komen."

Volgens Van Bommel is er met de instelling van zijn ploeg niks mis. "Het is niet alsof we met ons hoofd tussen de knieën in de kleedkamer zitten. We weten dat we hieruit moeten komen en daarvoor willen we kracht tonen. Dat zie je op de training en ik ben ervan overtuigd dat je dat tegen Freiburg ook gaat zien", verzekerde hij. Wolfsburg en Freiburg trappen zaterdagmiddag om 15:30 uur af. 

gerelateerd