Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Schöne baalt van imagoschade: "Je verpest het voor je eigen club"

Schöne baalt van imagoschade: "Je verpest het voor je eigen club"

22 oktober 2021 – De gebeurtenissen rond de Gelderse derby van vorige week is men bij NEC niet in de koude kleren gaan zitten. De rellen en vernielingen buiten het stadion hebben de club forse imagoschade opgeleverd. Om nog maar te zwijgen over het instorten van een deel van de tribune in het uitvak.

"Je verpest het voor jezelf, voor je eigen club", spreekt middenvelder Lasse Schöne tegenover Omroep Gelderland zijn teleurstelling uit over de desbetreffende supporters. "Dat is doodzonde. We waren net goed bezig, er was een hele positieve sfeer. En dan gebeurt zoiets."

Schöne zegt te begrijpen dat het verliezen van een derby bij supporters tot frustratie kan leiden. "Maar het moet niet overslaan in dit soort dingen. Gezonde rivaliteit is goed. Maar dit gaat veel te ver, wat er allemaal is gebeurd, binnen en buiten de club. Ik stond net voor de camera bij ESPN toen die tribune inzakte."

Ook trainer Rogier Meijer had liever gezien dat het allemaal gemoedelijker was verlopen. "Het is teleurstellend en iets dat helemaal niet past met hoe wij ons naar buiten presenteren. We waren bezig met een hele positieve periode en dat wordt dan zo tenietgedaan. En dan moeten we ook nog in een ander stadion spelen. Waar dat gaat eindigen, weet ik niet. En daar hebben we ook geen invloed op."

Lees ook: Angstaanjagende beelden: tribunedeel stort in na NEC-Vitesse

Meijer vervolgt: "Wij hebben geprobeerd om het vooral over voetbal te hebben, maar dat is niet makkelijk, want elke dag is er wel iets. Dan kun je beter het journaal niet kijken. Maar het is echt vervelend." NEC gaat zondag op bezoek in Enschede, waar FC Twente de tegenstander is. De mannen van Meijer staan na negen speelronden op de elfde plaats in de Eredivisie.

gerelateerd