SC Cambuur
1 – 5
Vitesse

Ten Hag: "Ik denk niet dat Overmars iets voor mij achterhoudt"

Ten Hag: "Ik denk niet dat Overmars iets voor mij achterhoudt"

22 oktober 2021 – Erik ten Hag heeft vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen PSV gereageerd op het gerucht dat Marc Overmars in de belangstelling staat van Newcastle United. De Ajax-trainer stelde niet op de hoogte te zijn van de Engelse interesse in de directeur voetbalzaken en gaf aan dat hij denkt dat Overmars niet iets voor hem achterhoudt.

Valentijn Driessen schreef vrijdag in zijn column in De Telegraaf dat Ten Hag zou worden gepolst door Newcastle als Overmars de overstap naar de Engelse club maakt. "Op geruchten heb ik nooit een reactie, dus dat is nu ook zo", reageerde de trainer van Ajax kort. "Of ik mij een Ajax zonder Marc Overmars kan voorstellen? Moeilijk. De functie van technisch directeur is voor de langere termijn. Hij heeft een aantal jaar geleden de dingen hier vanuit een bepaalde visie in gang gezet. Hij heeft een structuur aangebracht en de boel gemanaged. Dat is gaan groeien en ik denk dat het proces nog niet ten einde is. Het kan alleen maar verder groeien."

Of Overmars daadwerkelijk in de belangstelling van Newcastle staat, weet Ten Hag naar eigen zeggen niet. "Of hij mij op de hoogte heeft gesteld? Nee. Komt dat nog denk je? Ik denk niet dat hij iets voor mij achterhoudt", aldus Ten Hag, die niet te veel wilde ingaan op de geruchten."Daar is het niet het moment naar. We zijn als team aan het groeien in het seizoen. Net zoals ik van mijn spelers verwacht dat ze alleen daar mee bezig zijn, moet de trainer het goede voorbeeld geven en niet met andere dingen bezig zijn dan met het elftal."

Ten opzichte van de eclatante zege op Borussia Dortmund in de Champions League (4-0) werkt Ajax met dezelfde selectie toe naar de topper van zondag. Bij de Eindhovenaren ontbreekt Noni Madueke, terwijl Cody Gakpo een twijfelgeval is. Ten Hag bereidt zijn spelers daardoor niet op een andere manier voor. "Ik benader de wedstrijd niet anders. PSV heeft een goede selectie en zondag staat daar een strijdbaar elftal dat ook een goed elftal is."

Eerder dit seizoen verloor Ajax met 0-4 van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Wat hebben de Amsterdammers van die wedstrijd geleerd? "Vooral dat we de bal moeten houden nadat we hem winnen", adus Ten Hag. "Wij kennen PSV heel erg goed en zij ons. We hebben de afgelopen periode veel tegen elkaar gespeeld. Ik denk niet dat we zoveel geheimen voor elkaar hebben."

gerelateerd