Haaland loopt blessure op en mist weerzien met Ajax

22 oktober 2021, 13:12   Bijgewerkt: 22 oktober 2021, 13:29

Borussia Dortmund moet het de komende tijd stellen zonder Erling Haaland. Marco Rose, trainer van de Duitse club, heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat de Noorse spits kampt met een heupblessure en de komende weken niet inzetbaar is. Haaland mist daardoor onder meer de wedstrijd tegen Ajax in de Champions League.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Haaland aan de kant staat. Eerder kampte de aanvaller met een heupblessure. Daardoor miste hij enkele wedstrijden van Borussia Dortmund en de WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen tegen Turkije en Montenegro. Afgelopen weekend maakte Haaland zijn rentree tegen FSV Mainz 05 om vervolgens ook tegen Ajax in actie te komen.

Haaland slaagde er niet in om tot scoren te komen in de Johan Cruijff ArenA. Het Noorse fenomeen kreeg een aantal aardige kansen, maar vond telkens Remko Pasveer op zijn weg en raakte eenmaal de lat. Zodoende kon de doelpuntenmachine niet voorkomen dat Borussia Dortmund met ruime cijfers verloor. Ajax vernederde de tegenstander door met liefst 4-0 te winnen.

Bij Dortmund zijn zaterdag tegen Arminia Bielefeld ook Thomas Meunier en Nico Schulz niet van de partij. De Duitse club bezet voorafgaand aan de negende speelronde de tweede plaats in de Bundesliga. Bayern München gaat, met één punt meer, aan kop.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen