Druk op Van den Brom neemt toe: 'Een crisis lonkt'

22 oktober 2021, 11:40

De zorgen voor John van den Brom bij KRC Genk nemen steeds meer toe. Donderdag ging de Belgische club kansloos onderuit in de Europa League tegen West Ham United (3-0). Het was voor Genk alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Volgens Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad is de ploeg van Van den Brom 'grootste underachiever of onderpresteerder' in de Pro League en dreigt een crisis.

'Het gebeurt niet elke zomer in Genk. Maar deze keer zijn er geen sterkhouders vertrokken. Dat zou moeten betekenen dat je als ploeg nog sterker wordt. De Limburgers zitten echter alweer in een dip', schrijft de journalist. Genk staat in de Belgische competitie na elf speelrondes op de achtste plaats. In de Europa League bezet de club van Van den Brom - op doelsaldo - de laatste plaats.

Vandewalle noemt het verontrustend dat het spel van Genk te wensen overlaat. 'Met een Nederlandse trainer als John van den Brom die als zijn handelsmerk wil dat zijn team combineert, is dat hoogst opmerkelijk. Van den Brom heeft immers de spelers die wat meer op de mat zouden moeten kunnen brengen dan het hakkelend spel met vooral Bongonda in een veel te anonieme rol', gaat hij verder.

Vorig seizoen had Van den Brom had ook een tijdje lastig toen Genk slechts vijf punten in negen wedstrijden veroverde. Nu dreigt een nieuwe reeks met teleurstellende resultaten. Zondag neemt Genk het op tegen KAA Gent, dat drie plekken lager op de ranglijst staat. 'Als de Limburgers zondag tegen Gent verliezen, is het crisis', stelt Vandewalle.

Erik Gerits, CEO van Genk, houdt de moed erin. "We spelen in 3 competities: beker, Europa en JPL en hebben dus nog meerdere kansen om die bladzijde om te draaien en weer een positieve spiraal in te zetten", zegt hij tegen Sporza. Van een ultimatum voor Van den Brom is volgens Gerits geen sprake. "Daar is absoluut nog niet over gesproken. We hebben een aantal pijnpunten gezien en die willen we eerst oplossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen