PSV-huurling Baumgartl herkende speelstijl Schmidt bij Feyenoord

PSV-huurling Baumgartl herkende speelstijl Schmidt bij Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 oktober 2021 – Timo Baumgartl is dit seizoen door PSV verhuurd aan Union Berlin, maar keerde donderdagavond weer even terug op de Nederlandse velden. De Duitse verdediger ging met zijn nieuwe ploeg namelijk op bezoek bij Feyenoord. De Rotterdammers zijn uiteraard geen onbekende tegenstander voor hem, al zag ook hij een heel ander Feyenoord dan dat van de voorgaande seizoenen.

Baumgartl verloor met PSV al enkele keren in De Kuip en hoopte daar met Union Berlin een les uit te trekken. "Als je tegen Feyenoord speelt, moet je de eerste twintig, 25 minuten overleven", begon hij tegenover ESPN. "Dat hebben we niet volgens plan gedaan. Het was net als met PSV altijd: als je 2-0 achter staat, is het moeilijk hier. We kregen na de 2-1 nog kansen op 2-2, maar in de volgende counter werd het al 3-1. Dan is het klaar en hebben we nog geluk dat we geen vierde tegengoal kregen."

Dat Feyenoord deze zomer een flinke renovatie heeft ondergaan, is ook Baumgartl niet ontschoten. "Een nieuwe trainer, een andere manier van spelen. Ze zijn actiever en spelen niet meer zo verdedigend. Veel pressing. Het lijkt een beetje op de stijl van Roger Schmidt", zei hij over zijn oude trainer. "Ze hebben het vandaag goed gedaan, dat moet je ook toegeven. Van deze wedstrijd kunnen wij veel leren."

Baumgartl zelf verruilde PSV, waar hij afgelopen seizoen geen sterke indruk maakte, deze zomer voor Union Berlin. In tegenstelling tot het grootste deel van zijn periode in Eindhoven was hij in Berlijn wel basisspeler, tot hij begin deze maand in een harde botsing een hersenschudding opliep. Tegen Feyenoord maakte hij zijn rentree. "Ik ben blij om weer terug te zijn. Voor mij is het goed om veel te spelen, maar vandaag is het zuur dat we verliezen."

Reacties

gerelateerd