Incidenten overschaduwen Feyenoord-zege in Duitse pers

22 oktober 2021, 10:00

De Duitse media had vrijdagochtend veel te melden over de 3-1 nederlaag van Union Berlin tegen Feyenoord. Niet alleen ging het over de wedstrijd, ook de ongeregeldheden rond het duel werden breed uitgemeten. De 75 arrestaties en door de politie verwonde supporters waren groot in het nieuws. 

De club zelf sprak na de wedstrijd al schande van de manier waarop de supporters zijn behandeld en ook de pers had aandacht voor de incidenten. 'Politie-inzet voor Union-vak escaleert', kopte BILD. Er werd geschreven hoe mensen door politiehonden zijn gebeten en met verwondingen naar het ziekenhuis moesten.

Ook het lange wachten voor het betreden van het stadion leidde tot veel onbegrip. De krant vernam dat supporters door de storm zo laat aankwamen dat de vaccinatiegegevens niet gecheckt konden worden, terwijl er gesproken werd van te weinig mankracht bij De Kuip.

Over het duel zelf ging het bij BILD slechts kort, want 'de wedstrijd was slechts bijzaak'. Ook de Berliner Zeitung kon de wedstrijd moeilijk los zien van de incidenten en sprak door zowel het resultaat als de omstandigheden van een 'extreem slecht gevoel' bij Union. 

Overigens vond laatstgenoemd medium dat Union in de beginfase een strafschop verdiende. Deze kreeg het niet, waarna Feyenoord uit kon lopen tot 2-0. Aan de tweede Feyenoord-treffer ging een licht duwtje van Bryan Linssen vooraf, maar ook de Berlijnse krant vond dat te licht om te bestraffen. Ten slotte werd geconcludeerd dat de bezoekers het aan hun doelman te danken hadden dat de score niet tot 4-1 of 5-1 is opgelopen.

Lees ook: Union woest: "Honderden fans kwamen De Kuip niet in"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen