Union woest: "Honderden fans kwamen De Kuip niet in"

22 oktober 2021, 08:47

Voor een grote groep supporters van het Duitse Union Berlin is het bezoek aan Feyenoord geëindigd in een teleurstelling. Niet alleen omdat hun ploeg met 3-1 onderuit ging, maar vooral omdat honderden fans De Kuip niet eens in kwamen. Dat stelde althans persvoorlichter Christian Arbeit. 

Arbeit kwam na de wedstrijd zelf ook aan het woord tijdens de persconferentie en maakte duidelijk niet blij te zijn met de gang van zaken in Rotterdam. "Er was een rampzalige situatie voor supporters die het stadion wilden betreden. Honderden fans van Union kwamen er niet in. Dat is niet acceptabel. We zullen met Feyenoord en de UEFA bijeenkomen om de situatie te bespreken en deze problemen duidelijk te maken", zo werd hij geciteerd op de clubkanalen van Union.

De aanloop naar de wedstrijd in Rotterdam was voor de uitsupporters sowieso al niet vlekkeloos verlopen. Een deel zou het aan de stok hebben gekregen met de Nederlandse politie toen een grote groep supporters onderweg was naar De Kuip. Ook zijn er Duitse supporters aangehouden die op zoek waren naar een confrontantie met Feyenoord-supporters. In totaal zouden er zestig mensen zijn aangehouden.

Lees ook: Zestig supporters Union Berlin in Rotterdam aangehouden

Overigens klonk er uit het Duitse kamp ook daarover al flinke kritiek. De politie zou te hardhandig hebben opgetreden, waarbij ook onschuldige mensen gewond zijn geraakt. Dat beweerden verschillende supporters op social media. Daarbij klonken ook klachten dat de supporters te lang hebben moeten wachten toen zij het stadion wilden betreden en daardoor een deel van de wedstrijd hebben gemist - klachten die dus bevestigd zijn door de persvoorlichter van de club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen