Na Dumfries wéér racisme-incident bij SS Lazio: klacht Marseille

Na Dumfries wéér racisme-incident bij SS Lazio: klacht Marseille

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 oktober 2021 – Olympique Marseille heeft een aanklacht ingediend bij de UEFA over het gedrag van de fans van SS Lazio. In navolging van het incident met Denzel Dumfries afgelopen weekend zouden de supporters van de Romeinse club zich opnieuw racistisch hebben uitgelaten en er is direct een klacht ingediend door de Fransen.

De UEFA heeft de aanklacht van Marseille inmiddels al ontvangen. 'De club had opnieuw het sterke vermoeden dat er racistische kreten tegen onze spelers werden geuit. Marseille herhaalt dat het elke vorm van discriminatie krachtig veroordeelt', laat de club weten via de officiële kanalen. Ook schrijft het dat het de ernstige beschuldigingen aan het adres van SS Lazio-fans kracht gaat bijzetten met een officiële aanklacht, die al zou zijn verstuurd.

De invallende aanvaller Cheikh Bamba Dieng zou in elk geval een van de slachtoffers zijn geweest van de apengeluiden, die opnieuw in het stadion te horen waren. Of er nog meer spelers te maken hadden met de misselijkmakende vorm van discriminatie, is nog niet bekend en zal moeten worden onderzocht. Tijdens de wedstrijd in de Europa League tussen SS Lazio en Olympique Marseille werd donderdagavond niet gescoord.

Lees ook: Dumfries-dader wacht na racisme mogelijk heel zware straf 

Afgelopen weekend ging het ook al mis rondom Dumfries, die ook overduidelijk apengeluiden naar zijn hoofd kreeg geroepen door toeschouwers bij de thuisclub. Of zijn werkgever Internazionale ook een klacht ingediend heeft en of bijvoorbeeld de dader, die duidelijk in beeld te zien was, wordt bestraft, is nog niet bekend gemaakt door alle betrokken. Ongetwijfeld wordt dat incident ook meegewogen door de UEFA bij deze klacht van Marseille.

gerelateerd