Spectaculaire comeback Bosz, nieuwe domper Van den Brom

21 oktober 2021, 23:00

Olympique Lyon heeft donderdagavond op spectaculaire wijze de derde zege in de groepsfase van de Europa League geboekt. Op bezoek bij Sparta Praag boog de ploeg van trainer Peter Bosz een 2-0 achterstand om in een 3-4 zege. John van den Brom bleek met KRC Genk een maatje te klein voor West Ham United (3-0).

Sparta Praag - Olympique Lyon 3-4

Na zeges op Rangers FC (0-2) en Brøndby IF (3-0) trof het Lyon van Bosz op de derde speeldag van de Europa League een tegenstander die eveneens geen nederlaag had geleden in de eerste twee wedstrijden. En na twintig minuten leek het erop dat de Tsjechische club ongeslagen zou blijven. De thuisploeg leidde toen namelijk met 2-0 dankzij vroege treffers van Lukás Haraslín.

Lyon toonde echter veerkracht. Nog voor rust maakte Karl Toko Ekambi de aansluitingstreffer. In de jacht naar de gelijkmaker schoot Houssem Aouar vroeg in de tweede helft via de paal raak. De comeback werd gecompleteerd door Lucas Paquetá, die na een kleine zeventig minuten de 2-3 voor zijn rekening nam. Lyon speelde door een geel-rode kaart van Malo Gusto het laatste kwartier met tien man, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven.  Bruno Guimarães maakte voor het ingaan van de blessuretijd de 2-4, waarna Sparta Praag vlak voordat het laatste fluitsignaal klonk nog terugkwam tot 3-4.

West Ham United - KRC Genk 3-0

Waar Bosz weer succesvol was in de Europa League, ging John van den Brom met zijn KRC Genk voor de tweede keer op rij onderuit. Na de thuisnederlaag tegen Dinamo Zagreb (0-3) werd met dezelfde cijfers verloren van West Ham United. Met Carel Eiting negentig op de bank moest de Belgische club zijn meerdere erkennen in de huidige nummer acht van de Premier League.

Voor Genk was het alweer de vierde nederlaag op rij. In de Europa League heeft de club met drie punten uit drie wedstrijden nog uitzicht op overwintering, al kunnen de Belgen groepswinst uit het hoofd zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen