Tevreden Slot ook kritisch na knappe zege van Feyenoord

21 oktober 2021, 21:55   Bijgewerkt: 21 oktober 2021, 22:00

Feyenoord-trainer Arne Slot kon zijn tanden bloot lachen na de knappe overwinning van zijn elftal in eigen huis tegen Union Berlin donderdagavond in de Conference League. De oefenmeester zag dat zijn ploeg weinig weggaf en ook nog eens drie doelpunten produceerde tegen de verdedigend spelende Duitse formatie. "Een knappe prestatie", was zijn eindoordeel dan ook.

Op de clubsite liet Slot zijn licht schijnen over de 3-1-overwinning. "We hebben tegen een stug team veel kansen gecreëerd, en daarnaast zelf heel weinig weggegeven", vond de oefenmeester, die wel ook een kritische noot kraakte bij de achterhoede van zijn elftal. "Dat ze voor rust toch scoorden was vervelend en weer uit een van de eerste mogelijkheden, dat achtervolgt ons dit seizoen een beetje." Slot vindt dat Feyenoord te veel doelpunten tegenkrijgt uit spelhervattingen dit seizoen.

Ook over de eerste fase na de pauze, was Slot niet helemaal content. "Toen waren we de bal te snel kwijt", constateerde de coach, die daarmee twee kritische kanttekeningen plaatste, ondanks de fraaie overwinning. Daarnaast deelde de oefenmeester ook complimenten uit aan zijn spelersgroep voor de winspartij, waarmee waarmee 'een grote stap is gezet' richting Europese overwintering.

Til vol vertrouwen voor volgende ronde

De knappe overwinning zorgt er namelijk ook voor dat Feyenoord vier punten los staat op de drie achtervolgers. Een uitstekende uitgangspositie na een goede wedstrijd, meent Til. "Als we zo door blijven gaan, dan is de volgende ronde zeker haalbaar", zei de middenvelder. "Er komen nog belangrijke wedstrijden aan, maar dit was een goede stap richting overwinteren." Vooral de tweede helft was op het juiste niveau van de Rotterdammers. "We waren te vaak slordig aan de bal, maar de tweede helft corrigeerden we dat gelukkig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen